MotoNews.pl
10 [126p] Co daje filtr- pochłaniacz oparów w elegancie??? (176663/0)

[126p] Co daje filtr- pochłaniacz oparów w elegancie???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jak w temacie sprawa jest taka że maluch mi pali ponad 8 i to gruba gaźnik ustawiony bdb co moze być powodem. Właśnie wymontowałem ten pochłaniacz oparów może to przez to??

Witam.

Pochlaniacz oparow, jak nazwa wskazuje, pochlania opary ze zbiornika paliwa. Radzilbym go zalozyc spowrotem, to srodowisko troche oszczedzisz. Nie wplynie to na spalanie.

Inna sprawa ze jesli zmieniles podstawke na zwykla to pewnie nanoplex nie ma skad wziazc podcisnienia (o ile sie nie myle to bierze wlasnie z podstawki - poprawcie mnie jesli bladze) i jezdzisz na charakterystyce z opoznionym zaplonem co nie jest zbyt ekonomiczne.

Poza tym sprawdz luzy zaworowe, cisnienie w oponach, hamulce czy nie obcieraja , lozyska w kolach itd itp. No i jesli wywaliles tez nanoplexa to chociaz ustaw porzadnie zaplon.

Witam
dzieki za odspowiedz
Sprawa jest taka ze zaplon jest w elegancie ustawiany samoczynnie (elektronicznie) łożyska wymienione wszystkie hamulce sprawdzone nic nie obciera , zawory ustawiane ostatnio(miesiac temu) powietrze jest dobre w kołach. ale jak tak mowisz że robi tam podciśnienie przez ta podstawkę pod gaźnik to jeszcze to spróbuje założyć . pozdrawiam tomfec

A ile chciałbyś zeby ci palił ??

8 to pali zaladowny po dach swap 899 w zime, taki elek niepowienien jest wiecej niz 5-6 jak jest zdrowy.

bo to kwestia jaką sie ma noge jak sie ma ciezką to seria spali 7, ale 8 to rzeczywiście dużo, może być tak ze kiczowate paliwo jest i spala więcej, zreszta jest zima to pali więcej, i sprawdz czy ssanie chowa Ci sie do końca

Panowie dzieki za odpowiedzi odpowiem po kolei do każdego więc:
Gufo : miałem wczesniej zwykłego malucha (1989) i lekko gaźnik grzebniety koło stoczone a tak to nic nie było ruszane i przy sredniej dożynce jadł mi mniej niz ten maluch

Pat_kdb: Zgadzam się w 100% jak swoim jezdzilem starym delikatnie to 6 w zimie zjadł nie wiecej

Try3ek: To jest maluch mojego ojca on bardzo lekką noge człowieku do skrzyzowania z daleka już luzuje naprawde jak na jego jazde powinien palic 3 litryPP oczywiscie nie realne ale naprawde jezdzi bardzo delikatnie. A co do paliwa tankuje na ORLENIE ale dla pewnosci zmienie stacje!!! a co do zimy to jaka zima jak jest cały czas +5 a ssanie sprawdze ale jak by sie nie zamykało to by gasnąć mógł!!!

z góry dzieki za odpowiedzi pozdrawiam tomfec

A uklad paliwowy szczelny?Ma byc suchutko! Tak sie wdyaje ale malutkie przesiaki i ucieka literek ...

wszystko OK