Radio -dylemat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam do tej pory mialem w aucie radio pioneera 2800 4x50W i bylem zadowolony ale zdecydowalem zmienic. Koledzy mam dylemat czy kupic to radio ktore jest radiem nie firmowym ale ma fajne bajery radio 1 czy za 550 od kolegi radio. Prosze szanownych kolegow o pelne wypowiedzi dlaczego za albo dlaczego nie za danym radiem

Moj brat kupił dziewczynie Dalco i widac ze jest to kaszana wykonczenie jest tragiczne, głęboko osadzony wyswietlacz nie jest dobrze widaczny z pozycji kierowcy i passengera (radio zamontowane w matizie) akutat jej model ma cały panel szklany ale mozna go zdiąc dopiero po opuszczeniu panela do pozycji wyjecia płyty To kilka niedorubek grac gra moze nie jest to rewela ale głosniki oryg w zabie tez niesa zadna rewelką czyta mp3 ma rds i takie tam,l
2
Znajomy jakiegos booshmana wstawił do bx'a iakos tam był osadzony pod kątem i wszysciunio bylo widac na wyswietlaczu podłaczył pod niego wzmaka (no name) i głósniki infinity na tył 6x9 i wmiare ładnie to grało, oczywiscie tez miało kilka niedoróbek
3
Znajomy kupił dalco nie wiem jakie niegrało to wygladało z dupy i po 3 dniach padła koncówka mocy

To twój wybór ten sony wygląda przyzwoicie za to dalco ma dobry bajer sd/usb/bluetooth tylko jak gwarancja sie skonczy to oddac za darmo i dziekowac

Osobiscie polecałbym ci to co sam uzywam juz od 3 lat bez zadnej awariish 9101
Cena nowego w Euro ok 999zł na allegro ok 500-700 zalezne od stanu a gwara na 3 lata

dziekuje za pomoc i oczekuje wiecej

Cytat:
2007-02-28 19:49:21, pablo_ns pisze:
Witam do tej pory mialem w aucie radio pioneera 2800 4x50W i bylem zadowolony ale zdecydowalem zmienic. Koledzy mam dylemat czy kupic to radio ktore jest radiem nie firmowym ale ma fajne bajery radio 1 czy za 550 od kolegi Prosze szanownych kolegow o pelne wypowiedzi dlaczego za albo dlaczego nie za danym radiem

radio

radio sony do ktorego dalem link wczesniej jest b podobne jednak w tym poscie jest to oferowane przez kolege za 530

[ wiadomość edytowana przez: pablo_ns dnia 2007-02-28 22:07:35 ]

jak jestes zadowolony z pioneera to kup jego lepszy model np. przystepnego cenowo 5800 lub 5700.

wypas radyjka - a radia sony sobie odpusc bo to kiepskie soczewki (sony nigdy nie slynelo z trwalosci swoich laserow patrz. czytniki konsolowe), a boschmann moze ma i fajne bajery ale to tylko boschmann i tam glownie za bajery placisz a nie za dzwiek.

5700-5800 maja juz przyzwoite filtrowanie dzwieku, wiele setupow podbić basu (mosfety daja rade nawet w przypadku tych modeli), dwa wyjscia na wzmaki itp.

Ja miałem pioneera , w sumie grało spoko ale strasznie szybko sie panel rysował i złaził z niego lakier... (3700MP)

zamieniłem na kenwooda. gra bardziej czystko, panel się tak nie rysuje (KDC-W4031)

za kwotę ok 500 zł kupisz następce tego kena noofkę...

radia noname nie polecam... widziałem u kilku znajomych takie radia i słyszałem jak to gra....

szkoda kasy wg mnie

Cytat:
2007-02-28 22:06:29, pablo_ns pisze:
radio radio sony do ktorego dalem link wczesniej jest b podobne jednak w tym poscie jest to oferowane przez kolege za 530 [ wiadomość edytowana przez: pablo_ns dnia 2007-02-28 22:07:35 ]

Mój szwagier ma dokładnie taki model w lanosie. Podłączone jest z elipsami Blaupunkta z tyłu i fabrycznymi gł. z przodu. Trzeba przyznać, że wymiata aż miło. Radia sony mają charakterystyczny dla tej marki przyjemny "miękki" i mocny basik. Dodatkowo ma jakieś bajery w stylu animacji na wyświetlaczu, egualizera, aluminiowego panelu przedniego, pilota itp. itd.
1-2 lata temu kosztował ok. 1600zł

Daj sobie spokój z tym dalcogównem. Samym wyglądem razi w oczy. Już gdzieś pisałem, że do samochodów powinni zabronić tego typu designu i wyświetlacza.
Chociaż ma 1 plus - bluetooth.

Cytat:
2007-03-01 09:05:51, piotr_ek pisze:
Chociaż ma 1 plus - bluetooth.

ja kupilem sobie cos takiego AEG na allegro..wlasnie ze wzgledu na BT..radio jak radio..gra znosnie..zadna rewelka..ale mi to wisi bo i tak glownie wiadomosci slucham wyglada tez znosnie..napewno lepiej niz ten boshmann czy co to tam bylo na poczatku watku.. ale nie ma sie co czarowac do markowych sprzetow sie nie umywa..za to mozna przez tel gadac

Cytat:
2007-03-03 01:51:24, qbaj pisze:
za to mozna przez tel gadac

Ok, czyli rozumiem, że głos rozmówcy idzie przez głośniki. A zastanawia mnie prze co idzie Twój głos? przez mikrofon w telefonie? Czy wtedy trzeba w jakieś bliskiej pozycji telefon trzymać żeby się było słyszalnym??

Cytat:
2007-03-03 08:25:28, Michal-500 pisze:
Ok, czyli rozumiem, że głos rozmówcy idzie przez głośniki. A zastanawia mnie prze co idzie Twój głos? przez mikrofon w telefonie? Czy wtedy trzeba w jakieś bliskiej pozycji telefon trzymać żeby się było słyszalnym??

przez mic w radiu i pisze to na aukcji

Cytat:
2007-03-03 08:30:24, Cwikus pisze:
przez mic w radiu i pisze to na aukcji

dokladnie..w panelu radia jest mikrofon mozna tez z panelu wybierac numer ewentualnie korzystac z ksiazki telefonicznej w telefonie..jest to o tyle wygodne ze wsiadajac do samochodu mozna miec komorke gdziekolwiek nawet w teczce w bagazniku za to radio zaplacilem 270zl i uwazam (podtrzymujac opinie ze audiofile by pewnie osiwieli) ze zrobilem calkiem rozsadny zakup...jedyna wada to to ze podswietlenie jest tylko albo czerwone albo niebieskie..nie ma zielonego

Cytat:
2007-03-03 08:25:28, Michal-500 pisze:
Ok, czyli rozumiem, że głos rozmówcy idzie przez głośniki.

I wyobraźmy sobie sytuację gdy jedziemy z rodzinką na wczasy i nam dzwoni kochanka lub co najwyżej jakaś zalotna koleżanka z pracy

Cytat:
2007-03-03 14:55:27, krzychu_ch pisze:
I wyobraźmy sobie sytuację gdy jedziemy z rodzinką na wczasy i nam dzwoni kochanka lub co najwyżej jakaś zalotna koleżanka z pracy

... wówczas pod pretekstem "... o kurczę, znów słychć rozmówcę z auta stojącego obok... co za szmelc ...".
Sytuację kończymy, wyrzucając radioodbiornik za okno i... cieszymy się, że kolejne możemy nabyć w rozsądnej cenie 270 zł.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2007-03-03 14:55:27, krzychu_ch pisze:

wtedy wlaczamy tryb dyskretny i odbieramy normalnie przez sluchawke..mozemy tez uruchomic filtr polaczen w komorce po za tym kazdy zestaw glosnomowiacy ma to do siebie ze rozmowe slychac w calym samochodzie...a w ogole to jak sie ma kochanke to najlepiej miec dla niej oddzielny numer

Cytat:
2007-03-03 17:13:40, qbaj pisze:
wtedy wlaczamy tryb dyskretny i odbieramy normalnie przez sluchawke..mozemy tez uruchomic filtr polaczen w komorce po za tym kazdy zestaw glosnomowiacy ma to do siebie ze rozmowe slychac w calym samochodzie...a w ogole to jak sie ma kochanke to najlepiej miec dla niej oddzielny numer

prosciej, sprawniej i bezpieczniej blututa do ucha

Cytat:
2007-03-03 17:30:14, krzychu_ch pisze:
prosciej, sprawniej i bezpieczniej blututa do ucha

jesli chodzi o kochanke i bepieczenstwo to nie bylbym taki pewien chyba ze telefon zawsze przy dupie nosisz

Cytat:
2007-03-03 18:37:15, qbaj pisze:
jesli chodzi o kochanke i bepieczenstwo to nie bylbym taki pewien chyba ze telefon zawsze przy dupie nosisz

Nie musze
U mnie każdy ma fona i nikt nikomu nie zagląda do niego
Puki co jestem bezpieczny
Do czasu