Karta pamięci SD - Co o tym sądzicie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Allegro

Posiada ktoś taką kartę??
Jak sie sprawuje??
Warto kupić??

ponoc nei sa zle i maja wieczysta gwarancje producenta (co wazne).
Poza tym pamieci poszly ostatnio szokujaco w dol....... Kingstone'a kupisz w podobnej cenie.

PS zanim kupisz z allegro sprawdz w sklepie -moze wyjsc taniej

Goodram - marka firmy Wilk Elektronik.
Firma polska, powstała jakis czas temu zajmowala sie jakas tam elektronika,
zajeli sie produkcją pamieci gdy telefony 3g okazaly sie jeszcze nie wypalem (kupili tanio maszyny od producentow GSM).
Ogolnie pamieci goodram nie opdbiegaja jakoscia w zaden sposob od innych markowych, za to sa czesto znacznie lepsze cenowo/
ciekawostka jest ze fabryka Wilk Elektronik jest jedyna fabryka tego typu w tej czesci swiata, reszta jest w azji :]

ogolnie to polecam, a sdwoja droga szok jak ceny poszly w dol :]

ja potrzebuje DUO STICK do "SE 750" bo te 64 MB wydaje sie "smieszne"

Jeszcze nie słyszałem opini o tej karcie w aparatach,osobiście używam SanDisk i są to chyba najlepsze karty,ale musze kupić jeszcze jedną i już chyba wezmę jakąś tańszą.
Jeśli chodzi o kingstona to robią dobre pamięci do kompa ale do aparatu nie polecam.
Goodram też robi dobre pamięci do kompa i możliwe,że do aparatów też.Prędkosć karty jest do zaakceptowania.Za tą sumę można by zaryzykować,tylko,że nie chodzi o same pieniądze,a o to,że moze się okazać iż straciło się jakieś fajne foty z wakacji czy coś.

Ja, mimo wszystko polecam SanDiska. Jednak są bardziej niezawodne niż wszystkie inne. Mówią o tym niezależne testy zarówno europejskie, jak i pozaeuropejskie. Marka Kingston należy do grupy "others"
SanDisk to około 27% rynku (o ile dobrze pamiętam) światowego. Poza tym oni wynaleźli i opatentowali bodajże format CF. Pomimo lekkiej różnicy cenowej nie zastanawiał bym się.

Cytat:
2007-02-28 21:14:49, ari10 pisze:
Allegro Posiada ktoś taką kartę?? Jak sie sprawuje?? Warto kupić??

KLIK

za 27zł masz prosto ze sklepu i wrazie reklamacji nie tracisz na przesylke tylko oddajesz do sklepu.

ja mam w aparacie corsaira x60 1gb ale wydaje mi sie ze ciut wolno zapisuje fotki (fakt ze max quality) trza sprawdzic jak sobie radzi z tym kingston elite pro.

proponuje innym sprawdzic jak pendrive spadly z cena, 1gb mamy za 36zł a w listopadzie kosztowaly ok 90zł i spokojne przecietnemu uzytkownikowi wystarczy (programy, film tez wejdzie)