Zalewa silnik? może ktos wie? pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!

mam problem z moim peugeotem 106 94r,gaznik.
zdarza sie czasam (najczesciej gdy jest deszcz lub duza wilgotnosc) ze po odpaleniu silnik zaczyna sie dusic i jezeli go nieprzegazuje to gasnie. ssanie ma regulowane recznie. gdy juz zgasnie to w wiekszosci przypadkow aby go odpalic musze poczekac min 30min,albo szukac kogos kto mnie szarpnie.to samo sie dzieje jezeli go odpale i przejade 500-1000m i go zgasze-moge krecic rozrusznikiem a on nic. jezeli odpale i zrobie ok 4-5km to problemu niema,odpala na dotyk.kable i swiece mam wymienione. wie ktos co moze byc przyczyna? czy jechac z gaznikiem(solex) do regulacji?
dziekuje za wszelkie odpowiedzi i sugestie
pozdrawiam

gazni wyrególowac a moze cos z głowicą sie dzieje

regulacja gążnika konieczna zadużo paliwa a mało powietrza nie moze przepalic paliwa Mietek2

do regulacji gaznika sie przymierzam,ale tez pare osób sugeruje mi ze moze to byc wina kopułki,palca,aparatu zaplonowego albo cewki(jezeli cos pomyliłem porawcie mnie)???
co wy na to? dzis rano o 6 odpalil na dotyk bez żadnych wariacji wszystko jak nalezy.
a jezeli juz sie zaleje to jak z nim walczyc -wcisnac gaz i probowac odpalic czy moze odczekac chwile(przy tak malej poj to chyba dłuższa chwile?) a moze macie jakis inny sprawdzony sposób?

no wiec sprawdziłem na początek kopułke i... juz zamówiłem nową
styki były zasiniedziale i miały dziury. zobaczymy co bedzie.

Wymoień sobie kable wyskokiego napiecia i swiece zapłonowe, wyczysc takze gaznik, sprawdz w nim czy pływaki nie sa dziurawe.