[OT] dobra opona letnia - co polecacie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
potrzebuje kupic 2 nowe oponki na przod i waham sie miedzy Fuldą Carat Exelero, Barum Bravuris, Uniroyal Rainsport 1 i Pirelli PZERO NERO. Opony potrzebuje w rozmiarze 205/45/16. Mial ktos stycznosci z w/w gumami? Mozecie cos o nich powiedziec?

Cytat:
2007-03-01 08:47:57, 3zeR_MDS pisze:
potrzebuje kupic 2 nowe oponki na przod i waham sie miedzy Fuldą Carat Exelero, Barum Bravuris, Uniroyal Rainsport 1 i Pirelli PZERO NERO. Opony potrzebuje w rozmiarze 205/45/16. Mial ktos stycznosci z w/w gumami? Mozecie cos o nich powiedziec?

fulda dla mnie b.śliska,barum zdecydowanie lepiej trzymał-tyle że obie w mniejszym troszke rozmiarze

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

masz tutaj najnowszy test ADAC klik klik co prawda 205/55/16 ale to znaczenie nie ma. poszukaj tam innych (moze starszych testow) moze beda te dokladnie typy.

do paska kupiłem P Zero Nero - rewelka ale cena dobija

Gdzies czytalem na forum rajdowym, chyba Autoklub.pl, ze Uniroyal Rainsport jest rewelacyjna na mokre. Na suchym jakosc opony nie jest tak wazna. A patrzac na www.opony.com jest to jedna z najtanszych w tym rozmiarze. Ja bym je kupil gdybym kupowal nowe opony.

Barumy jak dla mnie slabo sprawdzaja sie na mokrym, uniroyale ma znajomy i z tego co mowil jezdzi sie nie najgorzej. Ja w troszke mocniejszej osce mialem wlasnie 205/45/16 F1 gsd3 i sp9000 i ogolnie lepsze wrazenie sprawialy F1.

Cytat:
2007-03-01 17:58:53, goorek pisze:
masz tutaj najnowszy test ADAC klik klik co prawda 205/55/16 ale to znaczenie nie ma. poszukaj tam innych (moze starszych testow) moze beda te dokladnie typy.

wedlug tego testu PZero Nero najlepsza z tych co wymienilem, poem Uniroyal w srodku stawki...

zalezy dop czego.. jak jakies male wozidelko to yokohama a539

e30 touring....

uniroyal jest miekka guma- gites na deszczyk
Yokohama zajebista oponka- troszke droga ale cos za cos
Fuldy, Barum...normalna guma do jazdy po bulki, Pirelli twarda guma

a jak ze zdzieralnoscia tego uniroyala skoro taki miekki?

nio ja mam przykladowo w swoim ccs Uniroyala Rally i w ciagu 10 miesiecy zdarlem dwa komplety... ale pozniej zakladalem je tylko na jakies zawody po deszczu (3maly zajebiscie-oczywiscie nowa guma ). Ty bedziesz pewnie spokojniej smigal dupowozem (tzn nigdzie nie bedziesz nia startowal) wiec sezon powinny wystarczc, natomiast Yokohama z tego co widzialem, slyszalem zachowuje sie jak Potenza, czyli 3ma na wszystkim a z scieralnoscia- jest mieszanka srednia...

ja nie chce kupowac co sezon gum za 350 zeta :/ yokohama stoi cos ponad 500 :/

to jest beciana... tam gumy normalne to wymienia sie co sezon... i juz nawet nie mowie o ostrej jezdzie ale poprostu tył ma takie kąty tej klasy oponki niestety ale zuzywaja sie przeokropnie... ale cos za cos... albo oponka ma trzymac elegancko i musi byc mięciutka, albo twarda i gozej trzymajaca ale wystarczy na dłuzej

Vyzn-R
Cytat:
to jest beciana... tam gumy normalne to wymienia sie co sezon

Juz nie przesadzaj....
Cytat:
yokohama stoi cos ponad 500

Komplet takich oponek....Spowoduje ze wartość takiej przecietnej E30,wzrosnie dwa razy

nie przesadzajcie ja nie mowie o dresowozie tylko o rodzinnym kombi

chcesz się lansować na 16' to płać
zawsze zostaje drut luk i nacinane używki

jeździłem troche na barumkach - śliskie jak djabli na mokrym

Cytat:
2007-03-03 10:49:54, Blady pisze:
zawsze zostaje drut luk i nacinane używki

sie smiejesz zimowki bede nacinal na przyszly rok

Cytat:
2007-03-02 23:50:11, Vyzn-R pisze:
tam gumy normalne to wymienia sie co sezon... i juz nawet nie mowie o ostrej jezdzie ale poprostu tył ma takie kąty

przeciez seria zawias nie stoi na minusie...

tez stoi tylko ze mniej