MotoNews.pl
11 Kto nie ma srodkowego tlumika? pytanie o dzwiek (176755/129)

Kto nie ma srodkowego tlumika? pytanie o dzwiek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie
koncowy tlumik mam sportowy jest bardzo lekki sportowy dzwiek,
jak by to bylo gdyby wyciagnac tlumik srodkowy i wspawac w jego miejsce rurke????? nie wiem czy te auto by tylko ryczalo jak syrenka czy zostal by dzwiek sportowy ino ze glosniejszy ?

ano dokladnie dziwke bedzie glosniejszy ale ciagle sportowy
Proponowalbym jeszcze gedzies do wydechu strumiennice dolozyc ja tak mialem w bialasku i bylo fajnie glosno i przyjemnie

a moge ta strumiennice dac w miejsce tlumika srodkowego? i czy to jest jakas specjalna strumiennica ?

dzwięk będzie głośniejszy i auto straci na osiągach

ja mam tylko końcowy tłumik i fajnie ryczy ma takie niskie dzwieki ale nie wiem czy to przez to ze średnica jego to ponad 2 cale czy dlatego ze nei mam srodkowego tlumika

ja miałem praktycznie totalny przelot i dzwięk był super niezastanawiaj sie ino odrazuj wyciepuj środkowy, a i po wycieonięciu środkowego niebędziesz mieć fest dużo głośniejszego wydechu więc sie niemartw że zagłośny sie zrobi

srodkowy mozesz spokojnie wywalic.. bedzie mocniejszy bas..ale znosny zadne osiagi sie prze to na pewno nie pogorsza,a moga sie nawet polepszyc.. starumienice sobie odpusc, bo po 1 dobra strumienica jest droga, a po 2 jej miejsce w ukl wydechowym trzeba liczyc dla kazdego silnika indywidualnie, a nie tak po prostu se wstawic zamiast czegos tam. poza tym strumienica raczej nie poprawi osiagow w twoim przypadku.

ja mam zamiast KATA strumienice, środkowy wywalony, a końcowy seria, w jeździe różnica ŻADNA !!!, a dzwiek troszke głośniejszy

Ja natomiast zamiast KATA mam strumienice, środkowy, i koncowy ulter, w środku jest przyjemnie - nic nie słychać, no chyba ze okno uchyle

Ja mam pelny przelot tylkostrumienica i koncowy i jest kozak ale mam dziwny przydzwiek z reszta masz linka

http://video.google.pl/videoplay?docid=-3306102989063028053&hl=pl

bez srodkowego jest w normie
smialo wycinaj i wstaw zwykla rure

Cytat:
2007-03-01 23:23:56, borys pisze:
bez srodkowego jest w normie smialo wycinaj i wstaw zwykla rure

Dokładnie. Trochę basiku więcej, generalnie ładniej brzmi

z reszta w druga strone (jest srodkowy brak koncowego) tez nie jest zle

Dzieki za pomoc na pewno bede wyciagal ten tlumik srodkowy ino musze kogos znalezc co mi ta rurka przyspawo nara

A jak sprawa wyglądała by w Dieslu? NIe słyszałem nigdy jak brzmi diesel z jaiims poprzerabianym wydechem, wiec czy w ogole opłaci sie inwestowac w jakies sportowe tłumiki i wycinac srodkowa puszke? Tak z ciekawości pytam

Nie wiem jak konkretnie ze środkowym w stosunku do innych przeróbek, ale generalnie, diesel potrafi ładnie brzmieć

czy moze tak byc bo kombinuje jak zrobic zeby tej rurki nie wspawywac ino jakos przymocowac zeby szlo ja sciagac i z powrotem zakladaz tlumik i wymyslilem cos takiego zeby w miejsce tlumika srodkowego wwstawic rurke za pomoca tych obejm do laczenia tlumików rurke kupic o ok 1mm mniejsza zeby na sile weszla i zlapac z dwoch stron obejmami.
chodzi o to zeby po miescie bylo fajnie glosno a jak gdzies pojade dalej w trase to zalozyc spowrotem ten tumik

co myslicie o tym?

wszystko sie da

tez tak pomyslałem )

jakbyscie mieli jakis lepszy pomysl to napiszcie dzieki