MotoNews.pl

Czym uszczelnic korek wlewu oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w temacie ,moj kolega ma alfe 155, 1.8 ts i ma maly problem bo w niej ,korek wlewu przychodzi na gladko do pokrywy i troche mu cieknie przez to olej .czy mozna cos tam podlozyc chodzi mi o material z jakiego mozna by wykonac podkladke pod korek .

Jakiś oring by się nadał...pytanie jak gruby jest materiał; czy dałoby się wytoczyć mały rowek pod ten oring...

a czy kolega nie ma czasem pszedmuchow w silniku?

drogi kolego jesli masz wyrzucany olej przez wlew oleju to jest jakis powód.Powiem ci na swoim przypadku.zrobiłem to i jechałem na wakacje na parkingu wywaliło mi około pół litra oleju przez filtr popwietrza.przeżyłem szok bo to było 250 km od domu. ostudziłem silnik wytarłem olej ,dolałem do stanu i powoli pojechałem dalej.
drugim razem to juz po powrocie ,jazda była po zgorzelcu i okolicach wydmuchało mi uszczelke zpod pokrywy zaworów.
jutro zrobie zdjecie to zamieszcze na forum zobaczysz w jaki sposób to rozwiazałem ,dziwi mnie to bo silniczek pali na benzynie OK ,na lpg tez OK,prawdopodobnie sa to przedmuchy ale do tej pory nie sprawdziłem cisnienia na cylindrach. Poprostu jeżdze az silniczek padnie.

Urzeralem sie z takim czyms w essim CVH - podkladalem,kombinowalem a i tak zawsze cos polecialo - kupilem w ASO nowy korek za cale bagatela 15 zl i problemu nie bylo,zebym ja iedzial ,ze to takie tanie...

Zadzwoncie do ASO bo moze tez kosztuje grosze.

Kolego daro_29 a może masz odpowietrzenie skrzyni korbowej zawalone i wywala olej , proponuję przyjrzeć się

otpowierzenie skrzyni korbowej jest po tej samej stronie co wlew oleju ?

to jest chyba dosc czesty problem w fordach z tym korkiem, ja i rodzice w esich mamy taki korki i tu i tu ciknie troche, ale jak to jest takie tanie to nad czym sie zastanawiac

U nas korek kosztuje ok 30zł , troche przesada, to tylko korek.... sam mam problem z tym i nie wiem jak se mozna z tym poradzic ktos ma jakies rady procz zakupu korka ?