MotoNews.pl

Gumy w sprężynach a przegląd rejestracyjny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć - więc jak w temacie
Gumy w sprężynach a przegląd rejestracyjny - wyjmować gumy ze sprężyn przed przeglądem czy zostawić ??
czekam na opinie

a co to ma do rzeczy, tak za przeproszeniem zapytam??

Cytat:
2007-03-01 17:48:08, pytlar pisze:
a co to ma do rzeczy, tak za przeproszeniem zapytam??

pytam bo jak badają zawieszenie to te gumy jednak chyba coś zmieniają.

Cytat:
2007-03-01 18:07:07, 19 pisze:
pytam bo jak badają zawieszenie to te gumy jednak chyba coś zmieniają.

watpie, wiecej do powiedzenia maja amorki, jak maz wybujane to cale auto sie kolysze. co do gum - usztywniaja zawieche bo sprezyna sie nie ugina tyle, IMHO ci co maja gwinty i obnizone w takim razie na przeglad powinni zawieche zmieniac ??

gumy moga nie przejsc przegladu,poniewaz zmieniaja zupelnie rozklad sil dzialajacych w sprezynie. choc dam glowe,ze 70% mechaniorow na to nie zroci uwagi (albo po prostu nie wie). Ja bym tego nie przepuscil

Cytat:
2007-03-01 18:51:41, maciek701 pisze:
gumy moga nie przejsc przegladu,poniewaz zmieniaja zupelnie rozklad sil dzialajacych w sprezynie. choc dam glowe,ze 70% mechaniorow na to nie zroci uwagi (albo po prostu nie wie). Ja bym tego nie przepuscil

poza tym dużo gum nie ma homologacji a to w naszym kraju podstawa .....(tylko niewiadomo czego )

a więc sprawa jasna
trzeba będzie przed przeglądem wyjąć ze sprężyn gumy
dzieki za rady

to zalezy gdzie bedziesz robil przeglad........
niektorym sie nic nie chce robic, nawet sprawdzic swiatel

Cytat:
2007-03-01 18:51:41, maciek701 pisze:

no coz ty mzoe nie
ale wiekszosc stacji diagnostycznych a co za tym idzie diagnostow bedzie mialo inne zdanie
owszem zmieniaja charakterystyke sprezyny -o ile dobrze pamietam jej sprezystosc czy jak to sie zwie
poza tym powoduja powstanie naprezen scinajacych na koncach podparcia gumy

ja bym jednak nie zmienial nic i pojechal tak jak masz - najwyzej wyjmiesz na miejscu jak ci kaza

pewnie ile to w razie czego sciagnac, lewarek 2 min i po sprawie