TTI TCB880....Czy jest warte uwagi?Czy ktoś używa ten model?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Koledzy ja jestem na kilka dni przed zakupem radia. Juz wcześniej pisałem posta z pytaniem o wybor unidena 520xl albo inteka 490 no ale jeszcze widzialem ze w podobnej cenie moge dostac TTI TCB880 albo produkt president Kenji z tym ze to radio nie posiada RFGain. No wiec ostatecznie podzielcie sie swoimi opiniami co do tych urzadzen bo jak juz kupie to klamka zapadnie. Zalezaloby mi na tym abym mial dobry zasieg na radiu no i jakos odsluchu zeby byla dobra bez zbednych szumow i trzaskow. Doradzcie ostatecznie. Z gory dziekuje. Pozdrawiam

sam niemam tego radyjka ale przez pewien czas się nim trochę bawilem.i było oki teraz kolega ma takie już od długiego czasu i jest bardzo zadowolony z radyjka moja opinia też jest jak najbardziej pozytywna co do tego radia.kenji nie mialem jeszcze w rąkach ale ta firma robi raczej porządne radia.uniden 520 miał j ma praktycznie na każdym forum pozytywną opinię.inteka 490 testowałem i był całkiem niezły.chociarz jak dla mnie ma zbyt durzo przycisków których i tak podczas jazdy się nie używa.mam nadzieję że się wyrobiłem z tym postem przed twoim zakupem,i że coś ci to podpowie

Ja bym na twoim miejscu zdecydowal sie na sprawdzonego Unidena 520xl. Najlepiej wypada wsrod radyjem wymienionych przez ciebie. Jezeli chodzi o TTi to daj sobie spokoj z tym "wodotryskiem". Zakupilismy takie radyjko do jednego sluzbowego samochodu i jak chodzi o czystosc modulacji i odsluch to wysiada przy uniedenie, a do tego mase funkcji nieprzydatnych, a nawet drazniacych swoim uruchamianiem w czasie jazdy. Do tego niebieskie dresiarskie podswietlenie i wyswietlacz cieklokrystaliczny gdzie pod lekkim katem lub w sloneczny dzien niewiesz na ktorym kanale siedzisz. Jednym slowem widac , ze to "made in China"

Niedawno na śląskim spocie z cb radia jeden z kolegów porównywał Unidena i TTI 880. Najpierw przez kilka miesięcy używał unidena a potem kupił TTI i on osobiście woli TTI 880. Tak więc opinie są podzielone.

Dzieki za pomoc koledzy. No faktycznie widze ze opinie sa rozne. Pewnie trzeba bedzie sie w koncu na cos zdecydowac. Pewnie jednak zostane przy inteku m490. Nie chcialbym tylko kupic jakiegos szumofona zeby potem na mnie nie psow nie wieszali za uzywanie 19stki bo z tego co wiem starych wyjadaczy cb to drazni. No a nie wiem czy model intek m490 plus nie jest wlasnie takim szumofonem. Ehh ciezka sprawa, sam nie wiem czy nie odlozyc kasy wiecej i nie kupic juz presidenta johnego II ale z drugiej strony skoro zalezy mi na CB przewaznie dla antymiska to pewnie nie ma sensu ladowac kasy w cos czego nie bede uzywal zawodowo?...

Witam Kolegę,
na twoim miejscu odłożyłbym trochę więcej kasy i kupił sobie przyzwoite radio. Niedawno sprzedawałem prawie nowego Johnsona II z ASC. Gość, który go kupił, jeździł wczesniej na Inteku, i póxniej po zakupie zadzwonił do mnie, twierdząc że Johnson bije na głowę Inteka. Tak więc ja będąc na twoim miejscu zainwestowałbym np. w Johnsona II lub poszukał używanych starszych modeli np. Herberta. Ja tak zrobiłem, kupiłem używanego Herberta i jestem bardzo zadowolony. Ale to tylko moja opinia a decyzja nalezy do Ciebie.
Pozdrawiam.

Ja tam z tti 880 jestem zadowolony. Na początku miałem z nim kilka problemów. A mianowicie , okazało się że radyjko robi co jakieś czas dziwne restarciki, zaniki na lcd i nie przełączało kanałów z gruchy w górę. Już chciałem je reklamować ale przed tym postanowiłem przeprowadzić na nim kilka testów wstrząsowych. Okazało się że poprawny montaż przyniósł pożądany efekt. W gruszce na sztywno zlutowałem rezystorek i radyjko trybi jak powinno. Teraz jestem z niego bardzo zadowolony. Za tą kasę nic lepszego nie dostaniesz z nowych a z używkami to różnie bywa. Jedyną wadą tego radyjka to jest jego głębokość. Mi udało się je zamontować w miejscu radyjka a radyjko w miejsce półeczki i jest teraz cacy.

polecam Ci Unidena 510 lub 520. te nowe radia nie są nic warte. one tylko ładnie wyglądają. pod względem modulacji nadajnika i wyrazistości odbioru Unideny nie mają sobie równych we wskazanej przez Ciebie grupie. ponadto są wyjątkowo małe. Ostatnio nabyłem dla kogoś Inteka. Po włączeniu go w samochodzie załamałem się.

[ wiadomość edytowana przez: Marcin4 dnia 2007-09-17 18:24:27 ]

[ wiadomość edytowana przez: Marcin4 dnia 2007-09-17 18:25:25 ]

[ wiadomość edytowana przez: Marcin4 dnia 2007-09-17 18:26:42 ]

Właśnie kilka dni temu dokonałem zakupu w/w radyjka i powiem szczerze, nie jestem z niego całkowicie zadowolony na tej otrzymanej w komplecie antence. Przeszło strojenie i poprawa niewielka. Muszę odrobinę na nim popracować i ewentualnie zmienić antenkę na dłuższą.