MotoNews.pl

Podświetlenie deski rozdzielczej - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kilka dni temu zaistniał "mały" problem z podświetleniem zegarów w mojej omesi. Wszystko jest w porządku, do momentu włączenia świateł pozycyjnych bądź mijania. A wygląda to mniej więcej tak :

* światła wyłączone

- podświetlenie klimatronica działa prawidłowo,
- podświetlenie wyświetlacza komputera pokładowego działa prawidłowo

* następuje włączenie świateł pozycyjnych

- przygasa podświetlenie klimatronica,
- przygasa podświetlenie komputera pokładowego,
- oświetlenie samych zegarów zapala się ledwo ledwo i tli się mniej więcej na podobnym poziomie jak przygaszonego klimatronica i komputera.

po przełączeniu na światła mijania nic się nie zmienia (same światła pozycyjne oraz mijania działają cały czas prawidłowo.)

proszę o jakieś sugestie bo nic podobnego nie znalazlem na forum.

pozdrawiam

Przesuń do góry suwak natężenia podświetlenia pulpitu (ten z prawej strony na włączniku świateł)

no nie - to nie może być to

He He, jak moja małżowina.
I ja się dalem na to złapać. Mały kurasek bezwiednie potrafi się przesunąć przy zapalniu swiateł.

ta regulacja jest realizowana elektornicznie (regulator w srodku wlacznika swiatel), moze sie cos wyjaralo i daje za maly prad, proponuje przlozyc z innej omegi caly przelacznik z regulacja i sprawdzic, cala operacja zajmie minute i da pewnosc gdzie szukac, pozdrawiam

Ja mam ten sam problem co Lutas z tą różnicą że nie jest to suwak regulacji natężenia podświetlenia pulpitu i raczej nic w środku włącznika bo sprawdzaliśmy w drugiej omedze i tam jest ok.
Pomóżcie

Witam. Problem jak u KubyTDS tzn. po włączeniu świateł mijania bądź pozycyjnych gaśnie podświetlenie zegarów i wyświetlacz komputera.?! Dla pewności zakupiłem drugi używany włącznik świateł jednak nadal to samo- ciemność. Zakupiłem drugi włącznik ponieważ zasugerowałem się tym iż czasami szybkie wyłączenie i włączenie świateł powodowało iż oświetlenie zegarów na kilka sekund zaświecało się i pomyślałem że to wypalony włącznik.
Może do tej pory ktoś przerabiał temat i się z nim uporał bo kolega KubaTDS nie doczekał się odpowiedzi.
Pozdrawiam Cezik.

witam niewiem jak u ciebie ja mialem podobny problem tyle ze przestawalo wszystko dzialac w moim przypadku kostki ktore wpinasza w zestaw zegarow poprostu zasniedzialy wyczyscilem i po problemie

wow ale kotlet
To temat z 2008

Cytat:
2009-07-10 22:11:59, Pabelo pisze:
wow ale kotlet To temat z 2008

Ale problem dnia dzisiejszego