MotoNews.pl

Legitymacje klubowe? jak? jakie? i czy wogole? :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ogladalem dzis psoro stron firm produkujacych krty i tak:
Panowie musimy sobie wybrać grafike na te karty, jakies espero plus napsi , zrobice moze pare projektow, jest tu kilka uzdolnoinych osob.
Kolejnym problemem tych kart jest numeracja! i personalizacja!

Proponuje zrobic tak:
osoby ktore sa teraz wk lubie i maja okolo 100 postow na forum badz sa ogolnie znane dostana sowj numer i ich karty beda mialy wybite ich nuerm imie i nazwisko i date przyjecia do klubu
czyli na przyklad
Jan Kowalski
klubowicz nr. 027
w klubie od 14.02.03

co wy na to ?

problem jest tylko z sympatykami, bo kiedys stana sie klubowiczami a trudno im zaocznie robic karty bo nie wiadomo kto chce zostac klubiwcze a kt o nie... wiec porpnuje wyprodukowac pewna ilsoc kart, powiedzmy 50 na ktorych bedzie sam numer i miejsce na wpisanie imienia i nazwiska! wtedy jesli ktos bedzie mogl zostac klubiwczem to ja mu wysle takowa karte a on zaplaci do kasy klubu.

no i koeljny problem
jak zaplacimy za te karty? proponuje zoribic cos takiego, niech jeden z nas bedzie skarbnikiem klubu, i do niego beda wplywac wsyztkie pieniadze jak roniez u niego beda te pienaidze przechowywane, jelsi na przyklad torche zostanie nie bedzie rozsylal tylko pozostana na inne wydatki zwiazane z nasza dzialanoscia.

Kolejna sprawa.
moze jest posrod nas jaksi prawnik? albo ktos kto ma bliskeigo prawnika w ototczeniu ?
Przydaloby sie idac droga wyznaczona przez OKP i FSO Auto klub albo klub cytryny zrobic podstawy prawne klubu, ZAREJESTROWAC NAS JAKO ORGANIZACJE ! USTALIC REGULAMIN I PODSTAWY PRAWNE PRZEWODNICZACEGO, z-ce PRZEWODNICZACEGO I KOMISJE REWIZYJNA !
w ten sposob bedziemy mogli zaistniec na prawde i zarejstrowac sie moze jakeis pieniadze na dzialanosc od rzadu wyludzimy ???

co wy o tym wszystkim sadzicie ?

Ja chcę, ja chcę być skarbnikiem . Mam kóńto internatowe gdzie przelewy wszelakie są (jeszcze) za friko. A co do statutu, to wpisałem w googlu "statut klubu" i wyszło tego kilkadziesiąt - wystarczy przerobić na nasze potrzeby, a potem pytać się prawnika (będzie zapewne taniej).

PS. O tym skarbowaniu to pisałem na poważnie.

PS2. Karty klubowe to ŚWIETNA SPRAWA!!!

[ wiadomość edytowana przez: piotrek_nowakowski dnia 2003-06-04 13:00:11 ]

To jest naprawdę bardzo dobry pomysł
Tylko czy faktycznie wypali
Mam nadzieję, że tak
Ja sie pod tym podpisuję
A ile tak z ciekawości kosztują karty ???

Tym bardziej, że Skarbnik sie już zgłłosił

mam tylko krotkie pytanie: PO CO NAM LEGITYMACJE?? naklejka jest do rozpoznania na drodze..a legitka?? moim zdaniem pomysl watpliwy

Popieram - wydaje mi się że dla zachowania równosci i rozsądnej ceny najlepiej by było, zeby wszyscy mieli karty tego samego rodzaju. Pozatym proponowałbym unikać głęboko tłoczonych numerów (jak na niektórych kartach członkowskich różnych klubów) bo po pierwsze szybciej takie karty się niszczą po drugie odstają od siebie w portfelu Proponowałbym tylko płytkie tłoczenie numeru takiego jak na kredytówkach visa-elektron. A co do imion i nazwisk z tego co wiem to tłoczenie napisów jest niezalezne od produkcji (laminowania) samych kart z tłem i symbolami graficznymi - moze da się zamówić paczke czystych kart (tzn z tłem logo itp, ale bez wytłoczonych napisów) a potem dotłaczać partiami (powiedzmy po 10 sztuk) napisy w miare zapotrzebowania. Postaram się dowiedziec w okolicy czy ktoś cos takiego robi.

Karty maja pomóc w zniżkowych zakupach. Bez karty każdy może powiedzieć że jest z klubu ....
A tak posiadacze kart / legitymacji moga otrzymać ewentualny rabat...

Link do producenta kart

KARTY

Ewentualnie wpiszcie sobie np. w google:

karty, +plastikowe

to wyrzuci adresów od pyty

miłego oglądania

[ wiadomość edytowana przez: carbol dnia 2003-06-04 14:06:01 ]

witam, jestem tu od niedawna, dlatego nie roszcze sobie prawa do "głosu" w tej sprawie. nie mniej podziele sie moja opinia:
- mam wraszenie ze zescie poszaleli... rozgalopowali nieco... karty, czlponkowie zwyczajni, nadzwyczajni, statuty, osobowosc prawna... skladki czlonkowskie... po co? dla wynegocjowania znizki na jednej stacji lpg w wawie? czy nie wystarczy do tego celu nalepka? i ilu z was bedzie jezdzilo do tego nieszczesnego piaseczna zeby zatankowac...?
moze czegos nie dostrzegam w tym pomysle, w wyniku czego patrze zbyt krytycznie.
a, pamietajcie o calej rzeszy tych, ktorzy... tylko czytaja. korzystaja z rad dawanych innym... nikt nie lubi byc rowny wsrod rowniejszych
... a zapisalem sie tylko do klubu INTERNETOWEGO
pozdro
kempek
ps. czy jestem malkontentem ?

nie tylko o to chodzi zeby meic znizki, tylko o to zeby ybc klubem z prawzdwego zdarzenia miec podstawy prawne i byc zarejstrowanym w indeksie organizacji jakis tam

to dodaje prestizu i wiraygodnosci, ajkbysmy na przyklad chcieli na spotkaniu Tuning.pl wynegocjowac sobie kawalek placu albo czegos..
to jest dalkeosiezna inwestycja ktoramoze przyniesc tylko korzysci !!

to jest uwiarygdnienie nas samych.

ale z tym ze minmum 100 to przesada bo jak ktoś się zarejstrował
tydzień lub miesiąc temu to jak ma miec na koncie sto postów a pisanie byle czego poto by dobic do wymaganej liczby 100 niema sensu lebiej było by uzalerznic to od aktywności klubowicza na forum i wogóle .

to taki wyznacznik bo wiadomo ze ktos podczas tygodnia obecnosci w klubie ma juz 32 posty tak jak FGM to wiadomo ze bedzie dobrym klubowiczem

LOTUSS NAPISAŁ:
Tak mniej więcej wygląda. Jest możliwośc dowolnych nadruków, ale trzeba wziąść pod uwagę to że jest to juz kolor złoty. Niestety nr. infolinii musi pozostać, chyba że będzie w tym miejscu czarny pasek. Swojej niestety nie mam uwiecznionej, ale myśle że mniej więcej wiadomo o co chodzi. Druga strona jest zupełnie pusta (też w złotym kolorze), więc tam można swobodnie drukować.

ja jestem w klubie 8dni mam tylko 7 postów to jestem zły
ale naprawde niemam czasu pracuje jak tylko mam wolną chwile to czytam forum a czytam codziennie a pisze jak cos moge dopisac a reszte dowiaduje sie w ze starych postów bo po co coś dopisywać jak już gdzies istnieje

Cytat:
2003-06-04 16:57:34, KUKI pisze:
ja jestem w klubie 8dni mam tylko 7 postów to jestem zły
ale naprawde niemam czasu pracuje jak tylko mam wolną chwile to czytam forum a czytam codziennie a pisze jak cos moge dopisac a reszte dowiaduje sie w ze starych postów bo po co coś dopisywać jak już gdzies istnieje

Kuki po każdym poście pisz popieram albo nie mam zdania... zobaczysz jak szybko przebijesz setkę..

Karty... ??

Fajna sprawa... pytanie tylko czy to nie jest przerost formy nad trescia

Wydaje mi sie, ze pomysl jest bardzo fajny, ale nie zda egzaminu.
Rozumiem ze wtedy bedziemy "KLUBEM" w "PELNYM" tego slowa znaczeniu. Tylko czy tak naprawde ilosc czlonkow nie wyniesie 30-40 osob ?
Koszt karty moze nie jest wysoki ( po co chipowa ) i na dobra sprawe dogadujac sie z firma mozna by bylo robic karty dla konkretnego czlonka na zamowienie...

Co do warunkow otrzymania karty .... moim zdaniem powinno wygladac to tak ....
Osoba ktora zamawia karte powinna tym samym kupic naklejke na blende badz (tutaj trzeba bylo by taka zaprojektowac) naklejke na tylnia szybe wielkosci naklejek "PL" (nie kazdy chce sobie obklejac samochod i ja to rozumiem).
Kto moglby zamowic karte... to powinni przeglosowac czlonkowie i osoby chcace dolaczyc do klubu...
Moim zkromnym zdaniem takie karty powinny byc podzielone na 2 grupy. Karty "zlote" i "srebrne".
Zlote otrzymywali by czlonkowie, ktorzy sa dlugo w klubie badz sie w nim mocno udzielaja - zlota karte przyznawali by wszyscy razem poprzez glosowanie.
Srebrna otrzymywal by kazdy kto chce przylaczyc sie do klubu.
Jednak nie powinno byc ZADNEJ roznicy pomiedzy tymi kartami oprocz KOLORU. Znizki, ulgi, itd... powinny byc rowne...
Karta powinna jedynie byc odwzorowaniem zaangazowania i obecnosci klubowej.
Ograniczenia dla osob nowych, czy osob, ktore poprostu nie maja czasu czesciej sie udzielac, sa bezsensu.

Moze zaczac od samego ustalenia STATUTU i narazie poczekac jak to wplynie na nasza "dzialalnosc".

Witajcie, problemy z modemem od rana...

Moje zdanie, karta fajna tylko na .... chip , przeciez my go do niczego nie wyk. Wystarczy zwykła karta usztywniana z nadrukiem.

Moim zdaniem powinno sie zrobic takie same karty dla wszystkich, no mozna zrobic 2 kolory dla starych i nowych czlonków.

bez numerów bo to wszystko zwieksza koszty wystarczy karta z grafika, a na drugiej stronie podpis posiadacza karty badz ewentulani jej nr. w ten sposob bedzie o wiele wiele wiele taniej a i tak bedzie super.

Druga sprawa pamietajcie na cale zycie, ze adres .of.pl jest darmowy i moze byc pewnego dnia tak ze ktos powie ze zamyka interes, albo bedzie chcial wsadzic jakies duze bannery i co wtedy, karty, naklejki, znajomosc adresu w necie legnie w gruzach.
Moim zdaniem lepiej zrobic tansze karty i KONIECZNIE wykupic domene w .com (to tylko okolo 50 zł / rok - i jej nam juz nikt nie odbierze).

Jesli chodzi o statut i rejestracje hmmm, nie bede sie wypowiadal bo uwazam ze to troche za duzo, znam kluby w internecie ktore maja po 300 czlonkow (czynnych) i nie maja podstawy prawnej, a i tak dobrze dzialaja, z tym bedzie duzo problemow, a poco nam to,
takie cos naprawde nie przyniesie nam renomy, predzej domena, dobra strona, fajna nalepka i legitka, a statut moze byc ale nie koniecznie rejestracja - zbyt wiele zachodu....

jestem ZA podoba mi sie ten pomysl!!!

Domena www.espero.com jest zarejestrowana we Włoszech i daje przekierowanie na ichniejszą stronę o czymś.

Domain name: ESPERO.COM
Created on: 1995-03-23
Updated on: 2002-08-01
Expires on: 2004-03-24
Zarejestrował Name: ESPERO
Zarejestrował Address: Via Cadolini, 30
Zarejestrował City: Milano
Zarejestrował Postal Code: 20137
Zarejestrował Country: IT

Pozostaje pl...