MotoNews.pl

Zakładam LPG sekwencja, prosze o porade :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Myślę wrzucić do swojego autka gaz sekwencyjny w tym zakładzie:
http://allegro.pl/item168894971_ego_nowa_sekwencja_kme.html
myślicie że to dobry pomysł i części są OK? cena 2200zł jest chyba ok.

tak to powinno wygladac

sekwencja za 2000 oni chyba charytatywnie ją załoza czy jak bo cena podejrzana, wez zaloz najprostsza instalke, 2,0 wysmienicie radzi sobie z najprostszym gazem

nie chce zwykłej instalki, to badziew, a w tym aucie przyspieszenia nie ma zbytnio jak jeszcze zwykły gaz wrzucę to chyba będę sie nogą odpychał

na początku popytaj na forach gazowych i regionalnych co warta jest firma zakładająca... a także co warta jest ta sekwencja

pozdro

Cytat:
2007-03-06 18:33:04, Petersen pisze:
sekwencja za 2000 oni chyba charytatywnie ją załoza czy jak bo cena podejrzana, wez zaloz najprostsza instalke, 2,0 wysmienicie radzi sobie z najprostszym gazem

musze siebie poprawić...napisałem nie myśląc za bardzo

w sumie sekwencje nawet REG by OMVL czyli dobra na 4 gary juz zakładaja za 2200zł, a ta instalka z allegro jest podobno nie najgorsza jak mowi kolega (własciciel montażu lpg)

Cytat:
2007-03-06 19:44:17, saqul pisze:
nie chce zwykłej instalki, to badziew, a w tym aucie przyspieszenia nie ma zbytnio jak jeszcze zwykły gaz wrzucę to chyba będę sie nogą odpychał

jak zamiast miksera założysz blos i wydajny reduktor, to i na zwyklej zauważalnych strat nie bedzie, a parę złociszy zostanie

Cytat:
2007-03-07 08:45:59, rafau pisze:
jak zamiast miksera założysz blos i wydajny reduktor, to i na zwyklej zauważalnych strat nie bedzie, a parę złociszy zostanie

Myślałem nad tym, ale oszczędności nie są za wielkie, LPG z blosem to jakieś 1800zł no i w okolicy same ciemnoty pracują bo byłem w kilkunastu zakładach i nikt nie słyszał o blosie

cytat z aukcji: "2200zł z montażem tylko do końca stycznia"

Cytat:
2007-03-07 09:10:18, saqul pisze:
Myślałem nad tym, ale oszczędności nie są za wielkie, LPG z blosem to jakieś 1800zł no i w okolicy same ciemnoty pracują bo byłem w kilkunastu zakładach i nikt nie słyszał o blosie

nie sluchaj ich sekwencja to sekwencja..znalazl sie jeden rozsadny czlowiek ktory nie chce kastrowac silnika z elektroniki a tutaj jakies rady o blosie po to ludzie wymyslili wtrysk zastepujac nim gaznik zeby korzystac z tego dobrodziejstwa..a instalka podcisnieniowa to taki gaznik gazowy..mam rok 2007 ...zakladaj sekwencje i opisz wrazenia a sekwencja daje mozliwosc podniesienia mocy nawet jesli instalacja jest dobrze zestrojona..taki tuning lpg..np na stronie goduli z krakowa jest chyba info o tym

Sprawdź jedynie czy elektronika dodawana do sekwencji obsługuje układy wtryskowe benzyny typu full - group.

Pozdrawiam - SpeedR

OK, umówiłem się z gościami na piątek rano, zrezygnowałem z butli w koło i biorę walcową za siedzeniem ustawimy będzie 100zł taniej czyli 2100zł, siedzenie i tak nie jest składane więc butla w koło chyba nie ma sensu. Mam nadzieje że trafiłem na dobry zakład. Wrażenia opisze w przyszłym tygodniu pytałem też o elektronikę i obsługuje układy wtryskowe benzyny typu full - group, chociaż nie wiem co to jest hah

Cytat:
2007-03-07 21:23:16, saqul pisze:
pytałem też o elektronikę i obsługuje układy wtryskowe benzyny typu full - group, chociaż nie wiem co to jest hah

jakby nie obslugiwala to bys sie dowiedzial..szybciej i bolesniej niz myslisz czekamy na wrazenia

zastanawiam się czy przed tą całą "operacją" założyć SELEKTOR OKTANÓW

Cytat:
2007-03-07 21:23:16, saqul pisze:
OK, umówiłem się z gościami na piątek rano, zrezygnowałem z butli w koło i biorę walcową za siedzeniem ustawimy będzie 100zł taniej czyli 2100zł, siedzenie i tak nie jest składane więc butla w koło chyba nie ma sensu.

A z rękawa nie kożystasz?

No i założyłem ten gaz, ale zadowolony z usługi to raczej nie jestem, fakt że 2100zł miało być i było ale...

Minusy:

1. Miałem sprawne żarówki H1 przyjeżdżam po odbiór jedna spalona, nikt nie raczy wymienić, sam musiałem jeździć i szukać gdzie tu kupić.
2. Szyba od kierowcy działała, teraz otwiera się do połowy.
3. Odbiór miał być o 10 rano, a był o 10 w nocy - siedziałem tam 12 godzin...
4. Uszkodzona chłodnica!!! - oczywiście "nie z ich winy" i została poklejona poxyliną - już w innym zakładzie na mój koszt - nie byłem pewny na 100% że to oni zrobili.
5. Nie wiedzieli jak alarm wyłączyć to odcieli syrenę na kablach! teraz są kabelki skręcone i izolacją, a wystarczyło włączyć pilota lub zadzwonić do mnie.
6. Gazu nie mogli wyregulować w końcu coś tam porozwiercali i ustawili jakoś inaczej (ma palić więcej gazu) bo przerywał i sie check świecił, podchodzę do auta patrzę a tam czujnik nie podpięty, podpinam i check gaśnie auto chodzi OK
7. Butle mi prawie na środku bagażnika umocowali
8. Wszystko pozapinane na plastikowe opaski zaciskowe - nawet przewody od gazu pod spodem.

Plusy:
1. Nic nie widać że auto ma gaz - wlew od spodu zderzaka, w środku mała pierdółka pod ręcznym,

2. A co do wrażeń z jazdy:
Jak na razie super, żadnego szarpania przy przełączaniu (nawet w czasie przyśpieszania jak się przełączy to ani drgnie), wszystko działa super i automatycznie, praktycznie nie ma żadnej różnicy w przyśpieszeniu czy jadę na gazie czy na Pb, a nawet jestem skłonny powiedzieć że na gazie trochę lepiej się zbiera - muszę to dokładnie zbadać Co do spalania, nic na razie nie mogę powiedzieć bo zrobiłem 50km.

I Ty im zaplaciles

Cytat:
2007-03-11 00:49:35, maskekk pisze:
I Ty im zaplaciles

Hmm, może to taka zasada jest, że im bardziej niechlujnie na pierwszy rzut oka tym to lepiej działa? U mnie podobnie byłem rozczarowany montażem, ale chodzi to bez zarzutu już 3 lata.....

Nie źli szpece,zakładając gaz spier...lili szybę

A co za sekwencje ci wsadzili ??? Chodzi mi o sterownik elektroniki - bo sam sie zastanawiam nad stagiem 200 do mojej maszyny...