MotoNews.pl

Podłączenie chłodnicy prosze o szybką odp.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie chodzi dokładnie wąz który idzie z termostatu z ciepłą wodą ma iść gdzie na górny czy dolny wlot chłodnicy mam chłodnice z poldolota i nie wiem jak to podłączyć ciepła wlatuje górą wylatuje dołem czy na odwrót. z góry dzięki temat można zamknąć po otrzymaniu odpowiedzi

gora

a góra chłodnicy tam gdzie odpowietrznik tak btw bo ja juz myślałem ze obojętnie gdzie :p

dzięki można temat usunąć

Witam!
Również mam szybkie pytanko co i jak podłączyć.
Wiadomo, że wąż z termostatu idzie do górnego wlotu do chłodnicy a dolny od pompy do dolnego...
ale jak wpiąć zbiornik wyrównawczy i nagrzewnicę w taki uklad jaki mam??

No to tak:

Przewód zaznaczony jako nr 1 odchodzi od pompy wody (1b) i idzie do dolotu od przodu(1a).

Przewód nr 2 wchodzi do termostatu (2a) i dalej do "dolotu od tyłu" (2b)

Jako, że mam bisa instalacja pod nagrzewnicę jest oryginalna i seryjnie przewody od nagrzewnicy wychodzą tak:

nr 3 z prawej strony, nr 4 z lewej strony

Do czego podłączyć przewody nr 3 i 4 oraz gdzie wpiąć zbiornik wyrównawczy??
Z góry dziękuje za odpowiedź

przewod doprowadzajacy ciecz do nagrzewnicy (tez z zaworkiem przy konsoli) podpinasz pod kruciec w kolektorze dolotowym. Powrot z nagrzewnicy musisz wpiac w gł. powrot z chlodnicy, tak samo jest z zbiorniczkiem wyrownawczym. Najlepiej jest uzycz do tego czwórnik z seicento, i jego grubszymi kruccami wpinasz sie w gł powrot, a dwa pozostale masz na nagrzewnice i zb. wyrownawczy.

mam nadzieje ze zrozumiale napisalem. jak cos niewiesz- pisz

coś za silnik żeś do biska wstawił ??

to chyba też może ci pomóc:
klik

[ wiadomość edytowana przez: fifi dnia 2007-04-28 09:59:37 ]

wlasnie tez szukam takiego schematu tylko do silnika cc/sc fire. Tam to jest najlepiej zobrazowane. Jakby ktos mial to prosze podeslac, ja sam to kiedys wrzucalem na forum- ale gdzies mi sie to stracilo.