| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2003-06-04 14:16:55 Zwróć uwagę czy to co ci proponują to wtrysk sekwencyjny czy ciągły. Ten drugi to nieporozumienie - polega na zastąpieniu miksera sześcioma rurkami zamontowanymi w pobliżu zaworów. Wprawdzie zmniejsza ryzyko wybuchów ale ich nie eliminuje a poz tym cena (4000-5000) w niczym nie uzasatnia jego stosowania. Tylko wtrysk sekwencyjny zapewnia, że komp silnika może zmianiać długości i czasy wtrysków, w ciągłym zasada jest taka jak przy mikserze - ile sobie zasa tyle spali, a komp silnika nie ma na to wpływu. |
Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2003-06-04 18:50:37 Jeśli mogę Ci coś doradzić,
to w tej chwili wchodzi VI generacja wtrysku sekwencyjnego. Dzisiaj u moich znajomych, ktorzy sa de facto bezposrednimi importerami OMVL'a na Polskę taka instalacja została założona do nowiutkiego Audi A6 2.0 Chociaz jest to nowosc, slyszalem juz bardzo dobre opinie na jej temat. Tutaj w Białymstoku taka instalacja do V6 kosztuje 5.500zł I nic innego do swojego silnika nie wkladaj. Nie warto oszczedzac. Ja wlozylem zwykla instalacje za 2500zl i pluje sobie w brode. Za tydzien mam zamiar wymienic wlasnie na wtrysk sekwencyjny, chociaz jeszcze sie zastanawiam, bo strasznie korci mnie zamiana z 2.5 na 3.0. Tylko ciezko znalezc takie auto w dobrym stanie i dobrej cenie Pozdrawiam Konrad |