Antyradar - pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
znajomy chce kupic antyradar do samochodu w kwocie około 300 zł , czy ktoś może coś polecić, odradzić doradzić itd?

cb radio :] za tyle masz sluszne radyjko + antene :] lepsze od antyradaru bo legalne i pogode mozesz sprawdzic przynajmniej

dzisiaj gdyby mi jedyny gościu na drodze co jechal z naprzeciwka nie mignał i nie depnał bym energicznie na hampel, to złapano by mnie z przekroczeniem o 60 km

także Cb w tym wypadku by nie pomogło, bo nikogo nie było w okolicy przejezdnego

[ wiadomość edytowana przez: _Arti_ dnia 2007-03-07 00:40:15 ]

kup CB ja sobie ciułam narazie nie robie jakis olbrzymich tras wiec nie jest pilne ale wiem ze sie przydaje i to czesto i nie tylko jako antyradar ale tez jako nawigacja

ja i znajomi dziennie robimy do pacy 55 km w jedną strone, kolega myśli nad antyradarem, tylko ze na allegro tego jak telefonów
nie wiedomo co z czym ugryźć, a kazdy zachwala swoje.

chociaz Cb też miło było by mieć

ta ale jak antyradar zapiszczy to z reguły jest już za późno, nie wspominając już o tym że reaguje też na drzwi na fotokomórkę na stacjach benzynowych etc. CB jest gicior co jakiś czas zpaytasz się czy stoją i ktoś na 99 procent odpowie co i jak

nie rozumeim jednej rzczy. Arti pytal wyraznie o antyradary a nie o cb.

Gadka o cb jest w stylu : Arti nie kupuj antyradaru bo to bez sensu lepej jezdzij zgodnie z przepisami.

Panowie, mamy regulamin na forum, liczniki postow nie dzialaja, jak nie mamy nic konkretnego do napisania nie piszmy nic.

Cytat:
2007-03-07 01:42:46, CarvMachine pisze:
nie rozumeim jednej rzczy. Arti pytal wyraznie o antyradary a nie o cb. Gadka o cb jest w stylu : Arti nie kupuj antyradaru bo to bez sensu lepej jezdzij zgodnie z przepisami. Panowie, mamy regulamin na forum, liczniki postow nie dzialaja, jak nie mamy nic konkretnego do napisania nie piszmy nic.

Właśnie w miastach się zwalnia a przez las ile fabryka dała i na ile warunki odpowiadają jak już to lepszy liść chrzanu na tablice rej
tak na te foto a jak policjant to zawsze można powiedzieć że po polu jeździłem

Ja używam CB od ponad 2 lat.
Po pierwszej trasie, nawet takiej 100 km zwraca sie z nawiązką.
Dużo jeżdżę więc widzę że ludzie zrozumieli tą tak praktyczną kwestię

Cytat:
2007-03-07 01:42:46, CarvMachine pisze:
nie rozumeim jednej rzczy. Arti pytal wyraznie o antyradary a nie o cb. Gadka o cb jest w stylu : Arti nie kupuj antyradaru bo to bez sensu lepej jezdzij zgodnie z przepisami. Panowie, mamy regulamin na forum, liczniki postow nie dzialaja, jak nie mamy nic konkretnego do napisania nie piszmy nic.

o co ci chodiz? mysle ze kazda z powyzszych odpowiedzi jaka udzielilismy artiemu jest bardzo na temat i probujemy mu przedstawic lepsze alternatywy dla antyradaru. po to jestto forum zeby pisac innym co jest lepsze a co gorsze zeby nie wtopili ilustam stowek bezsensownie. a antyradar to jest jednym slowem wielkie gowno, chyba ze kupisz tki za 2000 co sie wogole nie kalkuluje w tym wypadku.

Taki co informuje o radarach nie jest nielegalny bo tylko dostarcza informacji. Ale taki to nawet na fotokomórkę w sklepie potrafi zabrzęczeć.
Takie co zakłócają pracę radarów są:
po pierwsze - drogie
po wtóre - nielegalne

Tak więc ja, jak reszta polecam CB lub jazdę z dozwoloną prędkością jak również reagowanie na mruganie swiatłami i mruganie światłami innym.

Pozdrawiam również POLICJĘ a szczególnie panów z drogówki. Jak mówi łacińskie powiedzonko "Sibi Tibi terrae levis"

Znajomy kupił jakieś 2 lata temu antyradar to piszczał przy każdej bramie, drzwiach i wszystkim co miało fotokomurke i w sumie wcale szybciej sie nieprzemieszczał teraz zainwestował 550zeta w CB z antenką, niestety nie znam dokładnych danych i jest bardzo zadowolony, a łapie mu w trasie z 20km

Osobiscie jestem za CB

pzdr

robie 200 km dziennie ze srednia predkoscia 100, 130, gdyby nie CB radio to pare raze w tygodniu bym stracił prawko, anty radar to kupa, radio mam najtansze Cobra dx 19 i razem z radiem antene 60cm, za 240zł. Niestety taka antena to kupa, od jakis 2 miesiecy mam dobra antene presidenta 160cm i teraz daje rade na kilkanaście km.
wiec tez polecam CB
1. legalne
2 bardzo skuteczne
3 jedziesz w trase bez mapy
4 w razie potrzeby zawsze ci ktos pomoze
5 nie raz sa takie zlewy na 19 ze szok