19 litrow w 34 litrowej butli???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W zeszlym tygodniu zalozylem LPG (KME Diego) - przy pierwszym tankowaniu weszlo podejrzanie malo gazu ale postanowilem wyjezdzic do konca i sprawdzic ile wejdzie od 0 do maxa.
No i dzisiaj zatankowalem 19 litrow...
Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy?

Najprawdopodobniej masz zle ustawiony pływak w butli.

Ok - jak to mozna naprawic?
Musze do warsztatu zajechac z pusta butla?

Zatankuj spobie jeszcze raz gaz jak ten co masz wyjeździsz do konca, tylko podjedz na inna stacje lpg, mozliwe jest tez ze stacja na której tankujesz gaz ma zle ustawiony dystrybutor i poprosty nabija ci mniej gazu. Ja miałem juz kilka przypadków ze na niektórych stacja wchodziło mi do bouli dokładnie tyle samo gazu co ma pojemnosc butli a było to własnie spowodowane usterka dystrybutora. Wic jezeli zatankujesz na innej stacji gaz i ta sytuacja sie powturzy dopiero wtedy mozesz podjechac do serwisu gdzie ten gaz Ci montowali i zgłosic im usterke.

Tankowalem juz na BP i na Statoil wiec to chyba usterka - moze to uszkodzony wielozawor?

Na 99% źle ustawiony pływak w zbiorniku. Wyjeździj gaz i jedź do warsztatu, żeby to poprawili.

Tak zrobie, dzieki

Montuje gaz od 9lat . Poprostu monter spaprał robote ale jest to do zrobienia w ramach gwarancji...........