MotoNews.pl

Wymiana drzwi...co, jak i z czym....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Moje drzwi powli od dołu sprawiaja wrazenie, jak by mialy sie zaraz pokruszyc (RUDA ZBIERA ZNIWA). Znalazlem na allegro nowe drzwi za ok 400zl i mysle nad wymianą. No i teraz moje pytanko...robil to ktos? duzo z tym pracy? bo napewno wyciaganie szyby ze starych i montaz w nowych drzwiach jest operacja dlugotrwalo-wkurwiajaca (moze sie myle, ale tak slyszalem). Napiszcie wszystko co o tym wiecie, bede bardzo wdzieczny. Najlepiej krok po kroku..
Dzieki
Pozdrawiam

Witam ja wymienialem wsie 4 sztuki ale tylko rozbiorke robilem elektryki i kilka pierdolek (i wsadzenie do nowych) a reszte robil blacharz ale sporo czasu wsio zajmuje
pozdr

Zgadzam się z przedmówcą, jeśli będzie trza przekładać różne bajery ze środka to roboty w cholerę, ale ja drzwi z takimi objawami zawiozłem do blacharza i za odcięcie od drzwi pordzewiałego tematu i wstawienie nowego wziął 100pln ,jeszcze tylko lakier i gitara, wcale nie widać że było robione, poza tym pozbądź się czem prędzej gum które są pod drzwiami ,jest to takie swoiste zabezp. przed kurzem itp. a w rezultacie to woda która się tam zbiera, niszczy spody drzwi, ja jak zdejmowałem te gumy to kołki które to trzymają wyszły razem z kawałkami blachy. Dlatego drzwi były robione wszystkie, i mam spokój i bez przekładania. Teraz po zdjęciu tych gum jest trochę głośniej ale minimalnie ,ale drzwi mam bezpieczne.
Pozdro.

Nie przesadzajcie z tymi gumami. Ja mam cały czas gumy na drzwiach i nie mam tam żadnej rudej (Paint może potwierdzić).

oto co mi napisal ze sklepu daewoo (ceny nowych orginalnych blach ):
nosek 190 oryg

maska 430

błotnik tylny prawy 350

błotnik przód prawy 210

drzwi 390

Liczylem z ejak bym chcial wymienic wszytskie blachy to musze miec w kieszeni ponad 3500zł. Plus lakierowanie....:| nie wiem czy to sie oplaca....

Cytat:
2007-03-09 09:03:56, slawekk pisze:
Nie przesadzajcie z tymi gumami. Ja mam cały czas gumy na drzwiach i nie mam tam żadnej rudej (Paint może potwierdzić).

Jeszcze

Cytat:
2007-03-09 17:32:51, JaRabbit pisze:
Jeszcze

Na razie nie jest źle - zabezpieczany jest regularnie co dwa lata

Cytat:
2007-03-09 14:00:29, papciak pisze:
oto co mi napisal ze sklepu daewoo (ceny nowych orginalnych blach ): nosek 190 oryg maska 430 błotnik tylny prawy 350 błotnik przód prawy 210 drzwi 390 Liczylem z ejak bym chcial wymienic wszytskie blachy to musze miec w kieszeni ponad 3500zł. Plus lakierowanie....:| nie wiem czy to sie oplaca....

I powodzenia ze bedą pasowały.. blacharz niezle sie naklnie zeby to spasowac... a i tak zacznie gnic po 2 latach

Cytat:
2007-03-09 14:00:29, papciak pisze:
Liczylem z ejak bym chcial wymienic wszytskie blachy to musze miec w kieszeni ponad 3500zł. Plus lakierowanie....:| nie wiem czy to sie oplaca....

Dołóż te 3,5 tys do kupki gdzie zbierasz pieniądze na nowe/lepsze/nie gnijące auto. Większy pożytek będzie.