Nie działają wycieraczki - czasówki... :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam problemik który już mnie zaczyna wkur*** tak jak w temacie nie działają mi wycieraczki ale tylko te czasowe i teraz niestety sam robie za wyłącznik/włącznik czasowy czy ktos wie gdzie znajduje się jakiś przekaźnik od tego czy coś???

Aaaaa jeszcze jedno chodzi o MKIV.........

nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie jest taki. z tego co pamiętam czerwony. nawet gdzieś w domu schemat miałem, wiec jak znajdę to podeślę.

To MK4, a nie Mk7. Ale poszukam.

Pozwólcie, że odgrzebię stary wątek, bo odpowiedzi nie znalazłem.

Mam podobny problem, tzn. nie działa włącznik czasowy, ale tylko przy przednich wycieraczkach. Tylna działa.

Dodatkowo problem z przednimi wycieraczkami polega na tym, że przy wyłączniu ich nie dojeżdżają do samego końca (tzn. do pozycji poziomej) tylko zatrzymują się od razu. Oczywiście wyłączam je na końcu, dzięki czemu nie przeszkadzają, ale chciałbym to naprawić, bo taki już kupiłem.

Pozdrawiam,
Kuba

Wracając do tematu.

Po ostatnim rozłożeniu zespolonego okazało się wczoraj rano, że nie działają wycieraczki.

Dziś wyciągnąłem znowu, rozebrałem. Wszystko wygląda ok. Złożyłem. Wycieraczki nie działają. Spryskiwacze nie działają.

Światła działają. Czyli jakby tylko jedna strona się popsuła.

Bezpiecznik ok.

Jakieś koncepcje?

Pozdr.
Kuba

Up, Up....

Co prawda w piątek jadę na Wiosenny Przegląd do serwisu, ale chętnie posłucham Waszych opinii na wcześniej zadane pytania. Bo wycieraczki cały czas nie działają i aż boję się deszczu...

Pozdr,
K.

[ wiadomość edytowana przez: __kubsta dnia 2007-04-16 16:29:39 ]

To jeszcze jeden wieczorny UP, może ktoś coś w końcu poradzi...

A może to tylko wina tego bodajże szarego przekźnika w skrzynce bezpieczników w instrukcji piszą że to przekaźnik od częstotliwości działania wycieraczek tylko nie wiem czy tylko o prędkość tu chodzi czy też o te czasówki......

O czasówkę.

No więc ja również mam takowy problem jak opisał kolega kubsta z czasówkami. Tak samo jak u Ciebie nie działają mi czasówki oraz jak wyłącze całkowicie wycieraczki to blokują się one momentalnie.
To ciekawe nie uważacie ??
Który bezpiecznik lub przekaźnik może za to odpowiadać lub może to jakaś grubsza sprawa ?

Nie wiem jakim cudem ale okazało się, że wymiana bezpiecznika pomogła (bezpiecznik wyglądał na cały, ale nie przewodził). Wycieraczki zaczęły działać.

Czasówki nie działają, czyli poszukuję info który przekaźnik za nie odpowiada?

No i jeszcze wcześniejsze pytanie dotyczące wycieraczek zatrzymujących się w dowolnym miejscu (natychmiast po wyłączeniu wajchy wycieraczek). Jak to naprawić?

Pozdr,
Kuba

Kubsta to my chyba jeszcze poczekamy na odpowiedź

Cytat:
2007-04-17 18:18:38, Cichanos pisze:
No więc ja również mam takowy problem jak opisał kolega kubsta z czasówkami. Tak samo jak u Ciebie nie działają mi czasówki oraz jak wyłącze całkowicie wycieraczki to blokują się one momentalnie. To ciekawe nie uważacie ?? Który bezpiecznik lub przekaźnik może za to odpowiadać lub może to jakaś grubsza sprawa ?

miałem podobny problem - i o dziwo po okolo 3 tygodniach sie samo naprawiło - u mnie czasówki po pewnym czasie pracy załączaly się na stałe, a po wyłaczeniu nie wracały na swoje miejsce.

ja z mam taki problem przednie ok.spryskiwacze ok.a tylna martwa musze ja uruchomic

Styki na klapie. Na 99%.

A mój problem. Ktoś ma na nie rozwiązanie ?

Winę za zatrzymywanie się wycieraczki natychmiast po wyłączeniu wajchy zespolonego ponosi przekaźnik od wycieraczek.

Cytat:
2007-05-08 22:12:28, R_O_Y pisze:
Winę za zatrzymywanie się wycieraczki natychmiast po wyłączeniu wajchy zespolonego ponosi przekaźnik od wycieraczek.

Niekoniecznie

jesli chodzi o tylną to Szanowny Wilk ma racje-styki.
Przedwczoraj to przerobiłem