Malowanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko zawiozłem autko do blacharza który blachare robi przy domu, teraz pytanie bo chłopak jest dość młody, powiedzial mi mniej wiecej co bedzie robił,podobno na końcu po malowaniu bedzie lakier szlifował papierem i polerował!!! I właśnie to jest moję pytanie czy faktycznie tak się robi,bo zaczynam się bać że wpadne w jeszcze większe koszta...

[ wiadomość edytowana przez: Berry dnia 2007-03-10 12:18:42 ]

tak sie robi, papier 2500 na wodzie
i potem polerka pasta polerska. o ile to nie metalic

tak tak sie robi bedzie polerował warstwe bezbarwną lakieru papierem 2500 a potem pasta woda i polerka maszyną po to by było gładko

tak sie robi sie zdjemuje papierem 2500 cienutka warstwe lakieru a potem sie poleruje pastą np G3 wtedy jest idealnie gładko

tak sie robi, spokojnie, papier 2500 to jest prawie tak jakbys kartke papieru z drukarki wzial i polerowal hehe

tak sie robi ale tylko w przy domowych garazach lub w firmie ktora nie posiada komory lakierniczej i maluja w zwyklych pomieszczeniech!!! maje autko bylo lakierowane w komorze lakierniczej i nie bylo szlifowane zadnym papierem ani polerowane zadna pasta!!! zostala nalozona baza pozniej klar i suszenie.po wyjezdzie z kabiny wystarczylo auto oberwac z papierow zabezpieczajacych i i wszystkio ladnie wyczyscic i skercic! ale nieestety lakierowanie w komorze kosztuje i to slono.,
pozdrawiam.

Cytat:
2007-03-10 14:46:58, cabrio pisze:
tak sie robi ale tylko w przy domowych garazach lub w firmie ktora nie posiada komory lakierniczej i maluja w zwyklych pomieszczeniech!!! maje autko bylo lakierowane w komorze lakierniczej i nie bylo szlifowane zadnym papierem ani polerowane zadna pasta!!! zostala nalozona baza pozniej klar i suszenie.po wyjezdzie z kabiny wystarczylo auto oberwac z papierow zabezpieczajacych i i wszystkio ladnie wyczyscic i skercic! ale nieestety lakierowanie w komorze kosztuje i to slono., pozdrawiam.

coś wiem o tym dobrze pisze

Dokładnie tak jak pisze cabrio... ale nie martw się jak pomaluje dobrze, dobrze zmatuje i wypoleruje to bedzie gitara Nie czarujmy sie jest wiele zakładów lakierniczych nie wyposażonych w specjalne komory a malują auta i jest całkiem dobrze