Jaki mikser ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jakiej średnicy mikser założyć do ibizy 1.8 silnik ABS wtrysk jednopunktowy,żeby to jeżdziło a nie tylko się kulało.
Ile taki silnik powinien palić gazu w sumie silnik bardzo popularny w golfach itp.Ja teraz mam mikser 32 i jest to totalne nieporozumienie.Niema ciągu ani na gazie ani na benzynie.Na gazie może mi mulić ale chciałbym aby na benzynie chociaż jechał jak trzeba.Może ma ktoś coś sprawdzonego z jakimś konkretnym parownikiem.

32 mm nie powinno robić tragedii....

Optimum to około 34 mm, można spróbować też 36 mm.

Jezdziłem tym autkiem bez gazu 90 koni w tym nadwoziu osiągi rakietowe,zero problemów na 4 dokrecic silnik do 6 tysięcy,po założeniu tej zwężki silnik miał poty już przy 5 tysiącach dalej to juz niebylo sensu cisnąć v max na gazie 160 benzyna 170 przed wsadzeniem miksera be wiekszego problemu 190.Wogle przyspieszenie i elastyczność marna.Na chwile obecną zdemontowałem mikser i cieszę sie jazdą na benzynie ale kieszeń boli.

To spróbuj 36 mm, ja miałem taki w astrze 1,8 90 KM, nieodczuwalny spadek mocy na benzynie, na gazie też rakieta z małym ale....
miałem ukł I generacji i o ile np w sprincie do 100 km/h było dobrze, to kiedy zawiewało do filtra przy większej prędkości - mieszanka się ubożyła i tracił moc. Pprzy dużym mikserze szczególnie potrzebny jest zatem sprawny układ kontroli sondy lambda. A Ty jaki posiadasz?

no póki co była tylko śróbka jak będę zadowolony z osiągów chociażby na benzynie to może wsadzę jakieś bingo choc jestem zwolennikiem prostych rozwiązań, miałem 1.8 jednopunkt w kadecie i na gazie chodził swietnie ( 1 generacja )i na benzynie też, niemieżyłem srednicy miksera,ale było ok.tutaj poprostu się zawiodłem a silnik ma tę samą moc w lzejszym aucie więc oczekiwałem że bedzie jeżdził przyzwoicie.

średnica 34 jest optimum....sprawdzane na przykładzie golfa III 1.8 wtrysk Bosch... kontrola układ Just BRC...

Czym różnią sie między sobą miksery strumieniowe i miksery z rozpylaczem? Jakie są ich zalety a jakie wady w porównaniu z mikserami "palnikowymi"?