Olej Lotos Mineralny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie odnośnie powyższego oleju ponieważ ostatnio w pewnym sklepie zauważyłem promocje na taki olej gdzie 5,5l kosztowało 57 plnów. Więc mam pytanie czy polecacie taki olej do essiego 16 16v z 93 rok ostatnio tez był zalany minerałem tylko nie wiem jakiej firmy i czyta cena jest prawdziwie promocyjna. Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki i pozdrawiam

Ogólnie to chyba zaraz każdy powie ze lotos to najwiekszy badziew, wiec lepiej zainwestuj w jakiegos mobila.zreszta poczytaj arhiwum. jest tam pełno watków podobnych do twojego

ludzie znowu o oleju!!!!!!!!!!!!
wyszukiwarka i jedziesz, informacji full
mobil przereklamowany, kup forda i masz spokoj

tylko nie lotos.
mi na mobilu dobrze chodził, teraz na fordowskim lata.
wszystkie popularne 10w40.

z mineralnym będzie pewnie podobnie.

Np Castrol High Mileage tesh.

Do 16V mineral i to jeszcze taki szajs??
Zdecydowanie polecam wyszukiwarkę.

A Lotos mineral lałem do malacza - mieli wiele współnych przymiotników.

Zawsze mażna jeszcze nalać Selectol

Ja tam jezdze na lotosie mineralnym i nie narzekam mk6 1.4 280 000 nakulane i nic sie nie dzieje-brak wyciekow brak brania oleju...jest gitara a przejechalem na tym oleju juz 50 000...wczesniej nie wiem co tam niemcy lali...

Cytat:
2007-03-13 10:27:50, falcon0 pisze:
Ja tam jezdze na lotosie mineralnym i nie narzekam mk6 1.4 280 000 nakulane i nic sie nie dzieje-brak wyciekow brak brania oleju...jest gitara a przejechalem na tym oleju juz 50 000...wczesniej nie wiem co tam niemcy lali...

Ale ty kolego masz 8 zaworów i nie masz hydraulicznych popychaczy a z tego co wiem to do 16V właśnie ze względu na popychacze leje się co najmniej półsyntetyk.

Cytat:
2007-03-13 10:30:26, ari10 pisze:
Ale ty kolego masz 8 zaworów i nie masz hydraulicznych popychaczy a z tego co wiem to do 16V właśnie ze względu na popychacze leje się co najmniej półsyntetyk.

Akurat 1,4 ma szklanki Ale może to tajemnica

Cytat:
2007-03-13 10:36:21, WilK pisze:
Akurat 1,4 ma szklanki Ale może to tajemnica

Dokładnie...widziałem na własne oczy
poza tym tu cytat z ksiązki WKŁ (mowa oczywiscie o silniku 1,4 i 1,6 8V):

Zawory, ustawione w dwóch rzędach, tworzące układ „V", są uruchamiane za pośrednictwem popychaczy hydraulicznych i dźwigni dwustronnych