MotoNews.pl

Wymiana licznika/zegara w BMW E34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Szukałem w wyszukiwarce czy jest jakiś podobny wątek, ale nic nie znalazłem więc zakładam nowy. Otóż chcę wymienić licznik/zegar ten który jest w desce rozdzielczej, bo mam uszkodzony. Znalazłem już sprzedawcę, który ma identyczny do sprzedania taki co ja mam, nawet numery seryjne ma te same. I teraz mój ból głowy w tym, że podobno jak przełożę ten licznik do siebie to będzie mi się wyświetlał na wyświetlaczu przebieg tego kolesia i że będę musiał coś programować komputerowo Na tym akurat się nie znam i nie ma kompa ani programu. A licznik wymieniam, bo mam pękniętą szybkę i uszkodzony niejeden wyświetlacz, wymieniłem żarówki i dalej nic nie wyświetla. Bardzo prosiłbym o wasze porady i sugestie, będę wdzięczny Auto to BMW E34 520iA 92r

[ wiadomość edytowana przez: Pietras_BMW dnia 2007-03-12 21:08:22 ]

bez podoiecia i przeprogramowanie nie obejdzie sie niestety

Gdzie można to przeprogramować żeby było dobrze oprócz serwisu BMW w którym zaraz skasują mnie na min. 200 zł ???

witam Z tego co wiem to jak masz tą samą kość pamięci to nie powinno się nic zmienić.Programuje się kość jak kupujesz nówkę Zmieniałem deskę u siebie i nic się nie zmieniło w 520 e-34 92r

Kupiłem ten licznik od tego gostka dzisiaj i przełożyłem go sobie no i tak jak mi ktoś mówił, wyświetla mi się przebieg tamtego kolesia.

Czy coś może się uszkodzić np. w komputerze od tego, że wyświetla mi się przebieg z innego samochodu i że nie przeprogramowałem tego licznika ???

Nic Ci się nie uszkodzi. Przecież oczywiste jest to że licznik wskazuje przebieg tamtego auta. Licznik ma swoją pamięć i tyle. Trzeba go przeprogramować. Jeśli tak bardzo zależy Ci na tym żeby mieć taki jak wcześniej miałeś to możesz podjechać do jakiegoś elektronika, który go ustawi na wartość taką jaką sobie zażyczysz. Koszt to 50-100zł zależy od człowieka który to robi.