Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Pietrycki Forumowicz Vaxhuall Londyn | 2007-03-13 03:53:34 Witam ...
Kupilem 3 tyg. temu Vaxhualla w anglii gdyz tu mieszkam na stale , zaraz po zakupie i ujechaniu jakis +/- 15mil pod zegarem zapala sie pomaranczowa lampka w ksztalcie silnika (engine) po zaswieceniu sie lampki obrotomierz kladzie sie na 0 i przestaje dzialac , a samochod nie posiada mocy ...caly czas jedzie i sie rozpedza ale rozpedzenie go ze 100 do 160 km/h zajelo by mi z 30 min ...jest strasznie wolny, a silnik zaczyna pracowac nierwnomiernie. Pojechalem z nim do warsztatu i koles mi powiedzial ze mam 2 problemy z czujnikami nie zrozumialem dokladnie o jakie mu czujniki chodzi ale wiem gdzie znajduja sie w samochodzie , na koncu posta zalacze zdjecie. Powiedzial ze trzeba wymienic 2 czujniki zeby auto jezdzilo, wymienilismy jedna i kazal testowac auto, problem pozostal a ja zostalem uszczuplony o 140 funtow , teraz mam do wymiany kolejny czujnik / czesc w aucie za 180 funtow + robota i niewiem co zrobic bo kupilem auto za ostatnia kase i teraz wszystko co zarobie to pakuje w niego, dodam ze zdjecie nie jest z mojego vaxhualla ale jezeli takie bedzie potrzebne to je zrobie ...bardzo prosze o pomoc ![]() Edit: Zdjecia nie da sie tu jakos dodac (chyba rozmiary ) podaje linka [ wiadomość edytowana przez: Pietrycki dnia 2007-03-13 03:54:14 ]Zdjecie [ wiadomość edytowana przez: Pietrycki dnia 2007-03-13 03:54:50 ] Edit: Silnik 2,0 dti rok :2001 hatchback [ wiadomość edytowana przez: Pietrycki dnia 2007-03-13 03:57:35 ] |
![]() sebanek Pełnoprawny Klubowicz Audi A6 Piaseczno | 2007-03-13 09:18:10 Sluchaj ten piewrszy zunik na gorze od strony lewego kola stojac przodem do maski to jest przeplywomierz i faktycznie od tego moze sie tak dziac, natomiast ten na dole to nie mam zielonego pojecia co to jest!! W kazdym badz razie zaczol bym od tego pierwszego czyli przeplywomierza, poniewaz w momencie jak on szwankuje to sa wlasnie takie objawy jak mowisz traci moc!! W kazdym badz razie poczekaj moze ktos jeszcze sie wypowie ![]() |
![]() Pietrycki Forumowicz Vaxhuall Londyn | 2007-03-13 17:05:52 To wlasnie ta czesc zostala wymieniona ...pod pokrywa silnika ta plastikowa z napisem ECOTEC jest chyba nastepny czujnikod obrotow z tego co zkumalem dochodzi do niego taki wezyk prawdopodobnie z powietrzem ale teraz strzelam ktory jest do wymiany (podobno) dzis mi powiedziano ze wymienia mi jeszcze inny czujnik nie powiem gdzie jest bo mi nie pokazano a tylko tlumaczono , i z tego co wiem jak ten czujnik nie da sygnalu od pompy to podobno pompa paliwowa ma byc walnieta ALE jak skoro ja caly czas tym autem jezdze :O ?? nowa pompa paliwowa do diesla w Anglii kosztuje 1600 funtow !! + robota a w polsce ?? |
Arty Forumowicz Astra II - 2.0 DTL 16V Sanok | 2007-03-13 17:40:17 To drugie to moze byc zawor recylkulacji spalin, albo cos do intercollera, ale nie jestem pewien.
Co do pompy to w polsce cos ok 2,5 tys, tylko nie wiem czy nowa, czy jakas regenerowana. Pompy w tych dieslach sa dosc delikatne, ale nie wiem jakie sa objawy - poszukaj na forum. |
![]() jarzab Opel Astra F C18NZ ... Mińsk Mazowiecki | 2007-03-14 10:23:28 Obajwy masz ze tak powiem takie same jak u mojego wujka w omedze 2,2 dti i u niego niestety byla do wymiany pompa wtryskowa, ze regenerowana dal 3 tyś |
slawek_wlkp Forumowicz OPEL ASTRA 2.0 TDI Poznan | 2007-03-15 12:31:15 Mam w sojej astrze taki sam silnik.
To drugie miejsce to zawór recyrkulacji spalin, jest (przynajmniej u mnie) sterowany podcisnieniem. Dwa dni temu odciąłem go i o dziwo ... w czasie jazdy zapaliła się pomarańczowa kontrolka silnika, sądziłem, że skoro nie ma tam czujnika to nie będzie sygnału na komputer .... ale czyba w inny sposób jest kontrolowana praca zaworu. Samochód dość dziwnie się zachowywał ... kontrolka zapalała się przy stałej prędkości a gasła w czasie przyspieszania szczególnie na 4 i 5 biegu. Przy zapalonej kontrolce silnik oczywiście nie miał mocy ... Po podłączeniu zaworu wszystko było już OK, kontrolka się nie paliła. |
![]() Pietrycki Forumowicz Vaxhuall Londyn | 2007-03-18 00:39:28 Napisze tak autko zrobione ![]() ![]() Wymieniono mi jakis czujnik na pompie i na szczescie to on byl walniety , ale tak jak napisal slawek ten zawór recyrkulacji spalin tez byl podejrzeniem ze jest do wymiany Powiem tylko jedno z prywatnej opini anglika ale dosc dobrze znajacego sie na Vaxhuallu odradza mi ten samochod poniewam jest zbyt duzo czujnikow w otoczeniu silnika , jezeli padnie chodz jeden to auto przestaje byc sprawne. Dla ciekawskich dodam ze nowa pompa do tego autka w serwisie Opla to koszt 17 tys zl !!! |
![]() Beethoven Forumowicz Vectra B 1.8 V16 Bytom/Slough | 2007-03-21 00:27:54 Dla ciekawskich dodam ze nowa pompa do tego autka w serwisie Opla to koszt 17 tys zl !!!
[/quote] Witaj Powiem tak w zlych miejscach szukasz czesci u mnie za pompe dalbys max 15 funa jezeli jeszczo cos bedzie nawalalo daj znac albo zajzyj do Slough Pozdrawiam |
Arty Forumowicz Astra II - 2.0 DTL 16V Sanok | 2007-03-21 10:07:44 A ja wlasnie widzialem na allegro pompa 3 tys zl - nowa oryg - wyglada na nowa |