Co to PISZCZY!??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od dawien dawna nie pamietam od kiedy- ciagle cos piszczy z tylu przy wybojach , dziurach.. Czy mozliwe zeby byly to amortyzatory? Zaznaczam ze byly wyeminiane ponad rok temu. Piszczenie tez slychac wyraznie- przy bujaniu tylu samochodu...Pomozcie! Co mam robic- wykrecac amortyzaotry i sprawdzac? czy moze to tuleje belki tylnej-? Ale jesli to drugie to raczej bylyby powybijane itd a jest wszystko znimi ok....

sprawdz czy ci sie nie obsunely te gumy w amortyzatorach. Nie wiem jak sie one nazywaja ale u mnie tak jest i tez na wybojach slychac jak sie one ocieraja o sprezyny zawieszenia i jest taki charakterystyczny dzwiek ale u mnie to nie piszczenie. Pewnie to nie bedzie to ale warto zobaczyc. Aha i jeszcze masz moze fordzika na gaz ? a jak tak to gdzie jest zbiornik z gazem?

zbiornik z gazem jest w miejscu kola zapasowego

Sprawdz czy ci ten zbiornik nie piszczy. Ja tez mam na gaz i tez zbiornik w miejscu kola zapasowego. Od jakiegos czasu cos mi z tylu auta strasznie piszczalo. Nie moglem tego zniesc ze az cholery dostawalem. Posadzilem kobiete z tylu i pojechalismy na wyboje. Okazalo sie ze to butla z gazem piszczy, a konkretnie ocierala sie o blache. Metal tarl o metal. Wsadzilem w to miejsce cieniutka drewniana listewke i problemu juz nie ma. Moze u Ciebie jest tak samo.