Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Michal-500 Clio Sosnowiec | 2007-03-13 22:11:23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie mogę ![]() ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-03-13 22:21:24 ![]() ![]() ![]() ja mam znajomych księży... ale raczej takiego czegoś nie odwalą ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-03-13 22:23:38 Uderzaj na Pl. Trzech Krzyży - tam robią w trybie "przyspieszonym"... ![]() |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-03-13 22:25:54
Ile trwa i gdzie sie udac?? |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-03-13 22:44:33 Szybkim znaczy ile trwalo. Napisz cos wiecej |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-03-13 23:07:42
Pojęcia nie mam - ja byłem świadkiem... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-03-13 23:09:22 O kurna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nominacja na temat roku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-03-14 00:52:11 jedz do Czestochowy na Jasna Góre tam znajomy ks cie wybierzmuje co niedziele o reszte pytaj Esperynka jest najblirzej moze sie wybierzmuje pod twim nazwiskiem ![]() |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2007-03-14 01:19:25 Jeszcze nam forum zbanują za takie tematy.
![]() |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-03-14 06:42:10 Ludzie kurde wy odrazu o przekupstwie i wogle. A ja zwyczajenie szukałem kogos kto ma jakiegos znajomoego ktory sie nie przypieprza tak jak u mnie w parafi - a Pana to nie bylo w nd na mszy Pan nie chodzi do kosciola to nic z tego. Jeden taki kruk mnie juz kiedys wkurzyl jak potrzebowalem zaswiadczenie do "pochowku" kazal isc do innego albo co laska 2 tys zl. A wy odrazu temat roku itp itp. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2007-03-14 10:59:49 Kiedyś słyszałem u znajomych taką historię, że gość potrzebował zaświadczenia że jest ochrzczony (a niestety nie był). Zaświadczenie takie uzyskał kolega, a przy pomocy skanera, programu graficznego i kolorowej drukarki udało się sporządzić prawie oryginał zaświadczenia dla właściwej osoby.
Osobiście jestem przeciwnikiem takich metod. Jak jesteś nieochrzczony/niewybierzmowany/niewierzący to nie rób jaj z kościoła. Uważam, że 90% ludzi chodzących w niedzielę do kościoła mogłoby sobie znaleźć lepsze zajęcie - jak są niewierzący, to po co marnują czas ?? |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-03-14 11:04:13 Ja wierzący jestem ale są księża i "sorry" "księża". Nie praktykuje może mojej wiary ale sorry jak mam chodzić do kościoła i słuchać o sytuacji politycznej w Polsce i innych rzeczy niezwiązanych z wiarą to mi się odechciewa. A jezeli pozniej trafi sie jeszcze na ksiedza ktory z niczego robi ci problemy po to by pare groszy zarobic to co to za ksiadz. Powiem ci tak: Osobisty przypadek: Zeby zakonnica nie przyszla grac na organach na pogrzebie zarzyl sobie ksiadz 450 zl plus za zezwolenie by gral ktos od nas z rodziny kolejne 500. To jest ksiadz??? |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2007-03-14 11:19:33
Wiesz - ja mam ślub wyłącznie kościelny, co do którego 99,99% księży Ci powie, że się nie da. Ale przecież można uderzać wyżej - nasza sprawa przeszła przez arcybiskupa i się dało. Jakby się nie udało, to i do Stolicy Apostolskiej byśmy napisali. Każdy ma to na co sobie pozwala - ja bym nie zapłacił i gwarantuję Ci, że wywalczyłbym darmowy pochówek. Jak komuś zależy to osiągnie cel, jak nie - będzie narzekał. |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-03-14 11:26:18 Moze i masz racje bo i ja jestem w takiej walce zawziety. Ale w takich chwialch jak pochowek sie nie mysli o czyms takim. Moze po sie powinno ale juz bylo minelo. Chodzi tylko o ludzi skoro ktos ma powolanie to idzie na ksiedza ale skoro ksiadz ktory "gada" bzdury a przy tym na lewo chce przy tym zarobic no to wybacz ale z gory powinien praktykowac gdzie indziej. A co do slubu. Rok temu moja siora cioteczna brala slub i chcieli by msze odprawil ksiadz ktory wiele lat byl u nich w parafi ale go przeniesili. Musieli swojemu proboszczowi zaplacic 1tys zeby na to przystal, niestety ich ksiadz nie dojechal bo utknal gdzies na trasie slub rozpoczal sie z opoznieniem 30 minutwym, prowadzony byl wlasnie przez tego pozal sie proboszcza ktory sie na to obrazil. Kasy nie oddal a na kazaniu zaczal gadke o rozwodach czaisz ludzie sie pobieraja a ten z ambony ze zaraz sa rozwody. Braciak jak to uslyszal a jest organista myslalem ze wyjdzie z siebie i cos mu zrobi |
![]() cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2007-03-14 12:07:56 zamykam na prosbe autora |