| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-03-14 10:13:08 na pewno nie zapomnij o lubryfikacji.....a instalkę musisz sam wybrać... Każdy ma swoje zdanie... |
tadmus Honda Accord Częstochowa | 2007-03-15 16:25:28 na dwoch gniazdach zawory siedzialy tak głęboko że skończyła się regulacja a pozostałe gniazda miały wżery i z powodu tych wklepanych gniazd musialem zmienić głowice, udało mi się kupić za 500zł używkę z silnika z Angli w idealnym stanie tak że skończylo sie na lekkim dotarciu gniazd i wymianie uszczelniaczyno (bo jak bylo na wierzchu chociaz konieczne to chyba nie było) no i oczywiscie planowaniu,poza tym wymiana niejako przy okazji rozrzadu jako że była pora, uszczelnienia oryginalne, wymiana oleju wszystko razem okolo 2tys.zł jak na ASO to calkiem chyba przyzwoicie.Ale autko znowu jak nówka.Acha lubryfikacji nie było nawet za bardzo nie wiem o co chodzi z ta lubryfikacją jesli mozna to prosze oświećcie mnie.
pozdrawiam |
belgrano Łada 2107 Kraków | 2007-03-16 12:03:34 A czy robiłes utwardzanie gniazd zaworowych przy zakładaniu głowicy. Ja myslę że to na zawsze załatwiłobuy sprawę z głowicą. Lubryfikacja ma na celu chłodzenie właśnie gniazd aby się nie wypalały. Ale jak zwykle pełno jest róznych opinii na temat tego specyfiku. Koszt z tego co widze to ok. 300zł. |
tadmus Honda Accord Częstochowa | 2007-03-16 18:25:23 nic mi nie wiadomo o utwardzaniu gniazd,po prostu serwis zrobił dali gwarancje i już.A co do lubryfikacji to mam te same watpliwości co któryś z kolegów,że działa to tylko na zawory ssące bo niby w jaki sposób ten lubryfikat mialby sie dostać do wydechowych a to własnie one pracuja w dużo gorszych warunkach ale może się mylę. |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-03-16 19:25:43 wtrącę trzy grosze....
[ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2007-03-16 19:26:29 ] |
belgrano Łada 2107 Kraków | 2007-03-20 15:43:10 Co możecie polecić do tego silnika zastanawiam się w kolejności preferencji nad:
Elpigaz Elisa Sequent 24 Stag 300 Możecie cos napisać o tych konkretnych instalacjach? Jak się sprawdzają. Czy wymagane jest testowanie instalacji na hamowni bądź w czasie jazdy?. Niektóre warsztaty zakładaja nawet 1 dzień a inne 2 i zazwyczaj nie chca powiedzieć co robią 2 dni. A pytając o hamownie lub testy na drodze mówia że 2 dzień to trzeba na ustawienie instalacji. Na co zwracać uwagę aby było to wykonane fachowo? Wszelkie sugestie mile widziane oraz zakłady w Małopolsce i na Śląsku. Piotr Kraków |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-03-22 13:15:31 witam.
Robiłem hondy na instalacjach2 generacji 4 i 5 generacji. I niezależnie od tego jaka to byla instalacja oraz czy był zastosowany lubryfikator to warunkiem utrzymania gwarancji była okresowa regulacja zaworów co 20 tys. km. jeszcze 10 lat wcześniej nie bylo lubryfikatorów i te auta co robiliśmy chodzą do tej pory bez remontów. tak wiec mozna spokojnie zamontować instalację i najlepiej z lubryfikatorem i przeprowadzać okresowe regulacje zaworów. z fordami fokusami można takze w ten sam sposób postapic oprócz 1,6 ltr. poj. W tym wypadku po ok. 50 tyś. km. można oczekiwać remontu głowicy. |