| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
GrzesD Opel Astra F X14NZ Kielce | 2007-03-14 11:01:32 Prosze o porade...
Kolezanka miala wypadek samochodowy jako pasazer. Zawracali w niedozwolonym miejscu i walnal w nich drugi samochod. Siedziala z tylu. Ma zlamana miednice i kilka mniejszych obrazen. Czy i w jaki sposob moze uzyskac odszkodowanie od sprawcy. Wiem ze mial NNW ale czy mozna w takiej sytuacji zlozyc sprawe w sadzie o odszkodowanie? |
Arty Forumowicz Astra II - 2.0 DTL 16V Sanok | 2007-03-14 11:04:37 Mysle zenie ma co od razu w sadzie, pewnie w towarzystwie ubezpieczeniowym to zalatwiaja. Sproboj zadzwonic na
0 800 800 008 - rzecznik praw konsumenta, moze cos podpowie. |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2007-03-14 11:15:32 ta sprawa wydaje sie prosta:
kolezanka sklada wniosek o zwrot kosztow leczenia i rehabilitacji (nawet po zakonczeniu kuracji - ale lepiej jest sprawy zalatwiac na biezaco), dane sprawcy ma dostepne - i dostanie zwrot kosztow. skoro sprawca mial ubezpieczenie dodatkowe na wypadek "wypadku" - pewnie bedzie chcial odzyskac pieniadze. ubezpieczyciel odmowi - tak na 90%. ale to w koncu jego problem.... |
Forest RegionAdmin 3.8l v6 POWER ;) Poznań | 2007-03-14 11:17:59 jest szansa że odszkodowanie będzie musiał zapłacić kierowca auta w którym jechała.. zależytood tego czyja była wina wypadku - skoro zawracali w miejscu niedozwolonym.... |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2007-03-14 12:20:57 celowo pisalem dosc zawile i nieprecyzyjnie - czekalem bowiem na blizsze okreslenie od kogo to odszkodowanie ma byc pobrane.
dla mnie sprawca jest jasny - kolega z ktorym jechala.... |
Forest RegionAdmin 3.8l v6 POWER ;) Poznań | 2007-03-14 12:31:19 czasem mój geniusz mnie przeraża |
GrzesD Opel Astra F X14NZ Kielce | 2007-03-14 15:16:14 Winowajca jest kierowca z ktorym jechala. Jest to obca osoba ale mamy wszystkie kwity o winie wypadku i leczeniu.... |
adi-000 Forumowicz Vw Passat stolica | 2007-03-15 08:29:02 NA POCZąTEK POCZYTAJ tu
jezeli sam nie wiesz jak si eza to zabrac rozejzyj sie w okolicy sa specjalne firmy ktore sie specjalizuja w odbieraniu odzkodowan. robia to dosc sprawnie i zazwyczaj wyciagaja sporo bo maja z tego ok 30 % co do odszkodowania to mazesz wysta[pic do ubezpieczyciela pojazdu po zakonczeniu leczenia o zwrot kosztow leczenia jak i dojazdów, za leki i nne srodki np. kołnierz ortopedyczny , ale warunek - rachunki. co do dojazdów to trzeba wykazać ze np woziles koleżankę tyle razy po tyle kilometrów itd. w moim przypadku robili mi pod góre bo nie zgłosilem do pzu od razu samego faktu takiej szkody (pisemnie) ale w koncu jakos sie udalo mozesz starac sie o kasiorke z oc pojazdu , nw pojazdu jak również jeżeli sprawa trafila do sadu o nawiazke od sprawcy. dodatkowo jezeli to bylo w drodze z pracy lub do pracy to z firmy w której pracuje, lub tez jezeli jest ubezpieczona gdzies jeszcze to także z tej firmy. niestety sam to przechodzilem trwa to bardzo długo ( miesiące) ale w końcu po komisji lekarskiej nalicza ci procenty uszczerbku zdrowia i wypłacą za każdy procent wpisz w google "odszkodowania w wypadkach komunikacyjnych" z dopiskiem kielce i masz pare firm które sie zajmuja tym za ciebie [ wiadomość edytowana przez: adi-000 dnia 2007-03-15 08:34:47 ] |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2007-03-15 10:16:18 no wlasnie nie widzialem jakie "stosunki" lacza kolezanke z kierowca - dlatego zdziwlilo mnie pytanie o odszkodowanie od "sprawcy".
i tu pojawia sie pytanie: jak to jest z tym podwozeniem do pracy, braniem kogos na okazje, wyjazdami sluzbowymi z kolega z pracy... chwila nieuwagi albo ulanskiej fantazji/glupoty i klopoty gotowe... |
GrzesD Opel Astra F X14NZ Kielce | 2007-03-15 18:30:14
Mam nadzieje ze zadne |