MotoNews.pl

Opel omega lpg sekwencja COLTEK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WIATAM MAM PROBLEM Z INSTALACJA LPG SEKWENCJA COLTEK A PROBLEM JEST ZWIAZANY Z TYM ZE NA GAZIE JAK SIE ZALOCZY NIE MOGE OSIAGNAC OBROTOW WIECEJ NIZ 2000 PO DODANI GAZU I PRZEKROCZENIU TYJ PREDKOSCI OBROTOWEJ SILNIKA GAZ SIE DLAWI ,JAK BY COS GO DLAWILO I NIE DOSTAWAL DOSTATECZNIE GAZU .JA MAM INSTALACJE HOLENDERSKA I JEST ONA ORGINALNIE ZAKLADANA DO OMEGI TERAZ JU NIE WIEM CO MAM ZNIA ROBIC
FILTR GAZU CIEKLEGO WYMIENILEM .PRZY MIKSEZE NIE MA WIECEJ REGULACJI ,NIE WIEM CZY SIE NIE SKONCZY NA SERWISIE OPLA GDZIE PEWNIE MNIE SKASUJA A JESZCZE DO 2 TYS OBROTOW CHODZI NORMALNIE LADNIE PRACUJE NA WOLNYCH OBROTACH
NIE WIEM JUZ KTO MA MI POMOC

siemka też ma colteka w omedze wydaje mi się że problem u ciebie tkwi w reduktorze tzn daje za małe cisnienie(zużyte membrany). z boku reduktora jest mały przewód ok 5 mm średnicy zdejmij go załuż na króciec węzyk o tej samej średnicy natomiast drógi koniec zanuż w pojemniczku z wodą. włącz stacyjke jeżeli będą babelki to mieszalnik do regeneracji .

możesz też sprawdzić wszystkie filtry. jeżeli nie masz filtra gazu fazy lotnej przed rozdzielaczem (lpg do roku 96) to zdejmij ten gruby wąż doprowadzający gaz do rozdzielacza i tam w tym krućcu wystającym z rozdzielacza jest sitko ono też się często zapycha. tylko uważaj żeby go nie porwać.
pozdrawiam