Jakie LPG do 1.6?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Po dzisiajszym tankowaniu zaczynam rozważać zalożenie instalacji LPG. Jak te silniki się gazują? Jaką instalacje wybrac? Jak ktoś robił na śląsku i jest zadowolony to prosze o namiary

Witaj
Zalozylem do swojego 1,6 16v instalacje sekwencyjna.W Bytomiu ulicy nie pamietam, niedaleko salonu Peugota Lubos. Koszt 3750 zł
około 18 miesiecy temu. Auto sprawuje sie ok.

Wesul, gdybyś napisał który masz rok auta byłoby łatwiej.

Jeśli do 1997, to pakuj zwykłą podciśnieniówkę, II generacja. Koszt 1700-2000. Ja na takiej jeżdżę od 2 lat, jakieś 50 tys km. Sprawuje się super, nie ma żadnych problemów.

Jeśło po 1997, to możesz sekwencję ale możesz też podciśnieniówkę, z tymże wtedy musisz bardziej dbać o wymianę świec i filtrów.

Na instalce nie warto oszczędzać, lepiej jechac do dobrego warsztatu i zapłacić 100 więcej, zwróci się po 21 tankowaniu, a będziesz miał pewność, że wszystko będzie ok.

[ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2007-03-15 12:07:41 ]

Ja mam 16v Zetec 95r z aluminiowym kolektorem, za insalacje II generacji w grudniu zapłaciłem 1800pln ( Bingo s3, Landi le98 ).Za sekwencje zdaje się że 2800 zawołał. Zakładałem w Tychach zakład działa zdaje się od 95r
prowadzi mgr inż. Jacek Poterałowicz.
Wszystko działa super . Miasto 10.5L trasa 8L a lekkiej nogi niemam.
Na gazie jest troszkę mułowaty, ale 100km za 17pln przeżyje

Dąbrowa Górnicza ul. Bohomolca (niedaleko Pogorii III)- podobno najlepszy gazownik w okolicy i ceny konkurencyjne.