Problem ze skrzynią - zablokowała mi się 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam taki problem, zmieniałem bieg z 2 na 3 (albo z 2 na 1 - nie pamiętam za bardzo) no i coś się zepsuło. Lewarek lata jak głupi w każdą stronę i cał czas jest dwójka. Przy ruszaniu lewarkiem nie ma żadnego oporu i nie mogę zmienić żadnego biegu.
Może ktoś wie co mogło się stać??
Ile tak orientacyjnie będzie mnie kosztowała naprawa, bo krucho u mnie z funduszami ostatnio i pewnie będę musiał poczekać do następnego miesiąca ale jeżeli to jakiś nie za wielki wydatek to może będzie mnie stać.
A może to jakaś banalna sprawa i mógłbym zrobić to sam? Czy raczej nie??
Może ktoś z Was zna jakiś tani zakładw Wa-wie na Mokotowie, bo nie za bardzo mi się chce na dwójce całe miasto przejechać?

Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam Ryciek

Zobacz pod spodem auta, czy drążek wybieraka jest cały.

Witam,
Cytat:
2007-03-16 05:38:05, WilK pisze:
Zobacz pod spodem auta, czy drążek wybieraka jest cały.

Zadzwoniłem do jakiegoś zakładu i opisałem skutki i P. mechanik powiedział, że skrzynia do remontu i koszt jakieś 1000zł więc pomyślałem że poczekam na jakiś przypływ gotówki.
Ale dzisiaj jest dość sucho i w końcu miałem trochę czasu, więc jakoś się wczołgałem i.. ku memu ździwieniu właśnie pękł wybierak . Pękł dokładnie w tym miejscu jak drut łączy się z tym krzyżakiem(czy jak to się nazywa) od strony skrzyni biegów, pękł ze starości bo na około był mocno przerdzewiały.

Pewnie jakoś da się to pospawać, ale nie wiem czy nie lepiej kupić całe to cięgło o ile da się to gdzieś kupić. Od strony skrzyni biegów wystarczy odkręcić tylko jedną śróbkę. A wie ktoś jak to jest od drugiej strony?Bo dalej nie udało mi się wczołgać i jeszcze jest tam jakaś osłona i nie mogłem się dopatrzyć.

Jak uważacie lepiej gdzieś pojechać i niech mi to pospawają?
Czy lepiej kupić to cięgło? Jeżeli tak to czy ktoś z Was wie gdzie w Wa-wie mógłbym coś takiego kupić? Patrzyłem na allegro ale nic takiego nie znalazłem.

Za wszelką pomoc z góry dziękuję!
Pozdrawiam Ryciek!

dziwne mi zajeło znalezienie tego na allegro jakeiś 10sekund
pozdrawiam
a tak serio to załóż watek w ogłoszeniach
napewno sie znajdzie i to jeszcze dzisiaj

mam cos takiego jakby co

no widzisz jak szybko

nie trzeba było zakąłdac nowego watku nawet