| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MAD_DOGG F&F Sympatyk ![]() Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2007-03-17 23:16:36 |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2007-03-18 07:10:35 Klin zapewne ma wsadzony. Problem tkwi w niedokręconym (luxnym) wentylatorze osadzonym na pisaście pomimo dokręcenia. Po pierwsze wentylator w piaście dociskany jest z obydwóch stron gumowymi podkładkami (amotryzatorami) oraz identyczna w kształcie cienką podkładką blaszaną. Jeśli pomimo zastosowanych podkładek wentylator masz nadal luźny w piaście musisz sprawdzić czy przypadkiem nie brakuje podkładki dystansowej pomiędzy częscia piasty nasuwanej na wałek alternatora a łozyskiem znajdyjącym sie w alternatorze. Brak takowej może także uprzykrzyc zycie. Ponadto jeśli już wiesz, że dobrze masz wszystko poskładane, nie ma luzów i inne problemy nie występują proponuje Ci nakrętke dociskową wkleic na klej do gwintów. Ja tak robiłem i nigdy problemów z luzowanie sie juz nie miałem..... |
CarvMachine F&F Sympatyk FSO 1500 125p (c) Sosnowiec | 2007-03-18 12:16:26 1. Jaki model auta ??!!??!!
2. Regulamin --> Tytułowanie wątków. Następnym razem bedzie blok. |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2007-03-20 15:49:57 Niom to wszytsko jasne;] DOMINIK;] Hehe... Podkładka kształtem taka sama jak jak te gumowe gdrubości około 0.5mm. Co do dystansu to musisz oblookac co i jak. Musi być poprostu dobrze. Nie obcierac o obudowę a jednocześnie mocno trzymac wentylator. Swoja drogą jeśli piasta na która zakładasz wentylator jest w jakikolwiek sposób uszkodzona w miejscu instalacji wentylatora nadaje sie do wymiany.
Niechaj Dominik zajmie się tylko jeźdzeniem i zarabianiem kasy na mechaników. Skoro sie nie zna, a nie raz juz to pokazał niechaj nierusza |