Czasem nie załącza się wentylator nawiewowy - dlaczego?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zauważyłem w swoim autku (Espero 2.0) dziwną przypadłaść polegającą na tym, że czasem nie załącza mi się wentylator nawiewowy. To czasem nie występuje nigdy gdy samochód trochę postał. Natomiast jeśli jadę z włączonym wentylatorem, po czym na chilę (do kliku minut) wyłączę silnik i go uruchomię to wentylator włączy się dopiero po ok. minucie - dwóch (choć nie jest tak za każdym razem)
Dodam, że sprężarka klimatyzacji pozwala się załączyć pomimo nie kręcącego się wiatraka, pod warunkiem, że jego przełącznik nie jest w pozycji 0. Może ktoś już się spotkał z czymś takim i zaoszczędzi mi kłopotu.
Serdecznie dziękuję za każdą odpowiedź.

...ale się rozpisałem ale doczytałem, że nie chodzi o wentylator chłodnicy i zmazałem... dobrze, że w porę sie ocknąłem

A na ten temat się nie wypowiem bo się nie znam

Mimo to dzieki za dobre chęci

Szanowni Koledzy
Z radością informuję, że poradziłem sobie z problemem.

Usterka okazała się prozaiczna....Otóż był niekontakt we wtyczce wentylatora. Po prostu w jednym z "męskich" konektorów podwinął się listek zabezpieczający przed wysunięciem.
I pomyśleć, że objawy były tak ciekawe, iż zacząłem już myśleć czy aby silnik wentylatora nawiewu nie ma jakiegoś zabezpieczenia przed przegrzaniem.