| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
darekdarex1 Daewoo Espero Szczecin | 2007-03-18 00:04:28 Witam. Mam problem z kierunkowskazem. A mianowicie chodzi o to ,że w momencie kiedy załączam alarm i zaczynają mrygać kierunki to jeden z nich a dokładnie lewy zawiesza się. To znaczy caly czas się świeci. Muszę kilka razy włączyc i wyłączyć alarm. W czasie jazdy wszytko działa porządnie kierunkowskazy i awaryjne również tylko w momencie załączania alarmu zaczyna się problem. Czasami trwa to długi czas zamim się odblokuje. Proszę o jakąś wskazówkę co to może być? Co się zrąbało? |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2007-03-18 10:45:24 mam to samo
alarm cheetach dokladnie jak pisal wacek99 sklejaja sie styki w przekazniku pozostaje wymiana czyszczenie niewiele da |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-03-18 10:59:12 a u mnie bylo to samo nawet gdzies na forum jest o tym watek nic nie zrobilem i samo przeszlo. tu o tym |
jost Klubowy Weteran BMW 520d Lublin | 2007-03-18 11:02:24 mam to samo. czasami jak się zawiesi to nie pomaga pikanie pilotem.
wtedy otwieram maskę, podnoszę 10 cm w górę i klap! - gaśnie
|
darekdarex1 Daewoo Espero Szczecin | 2007-03-18 14:50:51 A może całkowicie odłączyć kierunki od alarmu i naprzykład alarm podłączyć do świateł mijania. Myślicie ,że to coś by dało.Czy wtedy światła by się paliły? |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-03-18 16:08:43
Przecież juz masz podaną jasno przyczynę. Jak zmienisz kierunki na światła mijania to nic sie nie zmieni, przekaźnik nadal będzie uszkodzony. Zamiast druciarsko kombinować moze lepiej poprostu naprawić alarm |