Zawieszający się kierunkowskaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem z kierunkowskazem. A mianowicie chodzi o to ,że w momencie kiedy załączam alarm i zaczynają mrygać kierunki to jeden z nich a dokładnie lewy zawiesza się. To znaczy caly czas się świeci. Muszę kilka razy włączyc i wyłączyć alarm. W czasie jazdy wszytko działa porządnie kierunkowskazy i awaryjne również tylko w momencie załączania alarmu zaczyna się problem. Czasami trwa to długi czas zamim się odblokuje. Proszę o jakąś wskazówkę co to może być? Co się zrąbało?

Witam
Prawie na 100% sklejają się styki w przekaźniku centralki alarmowej. Trzeba wymontować centralkę od alarmu, odnaleźć przekaźnik odpowiadający za kierunki i najlepiej go wymienić bo po pierwsze w większości przypadków przekaźniki są nierozbieralne a po drugie czyszczenie styków jest dobre na chwilę.

[ wiadomość edytowana przez: wacek99 dnia 2007-03-18 10:18:37 ]

mam to samo
alarm cheetach
dokladnie jak pisal wacek99 sklejaja sie styki w przekazniku
pozostaje wymiana
czyszczenie niewiele da

a u mnie bylo to samo nawet gdzies na forum jest o tym watek nic nie zrobilem i samo przeszlo. tu o tym

mam to samo. czasami jak się zawiesi to nie pomaga pikanie pilotem.
wtedy otwieram maskę, podnoszę 10 cm w górę i klap! - gaśnie

A może całkowicie odłączyć kierunki od alarmu i naprzykład alarm podłączyć do świateł mijania. Myślicie ,że to coś by dało.Czy wtedy światła by się paliły?

Cytat:
2007-03-18 14:50:51, darekdarex1 pisze:
A może całkowicie odłączyć kierunki od alarmu i naprzykład alarm podłączyć do świateł mijania. Myślicie ,że to coś by dało.Czy wtedy światła by się paliły?

Przecież juz masz podaną jasno przyczynę. Jak zmienisz kierunki na światła mijania to nic sie nie zmieni, przekaźnik nadal będzie uszkodzony.
Zamiast druciarsko kombinować moze lepiej poprostu naprawić alarm