MotoNews.pl

"Headlight Tail Light"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Oczywiście wiem co to znaczy ( w końcu skończyłem filologie angielską)ale moje pytanie jest trochę innej natury: czy komunikat ten pojawia się tylko w przypadku spalonej żarówki czy oznacza również jakąś awarię układu elektrycznego. A moje drugie pytanie jest bardzo banalne (mam nadzieje ze nie zostane usunięty z klubu)mianowicie:
Jak się ustawia piep*^%(* zegar na wyświetlaczu?Już próbowałem wszystkich kombinacji i nie mogę drania ustawić. Nie wiem może mam przyciski zepsute

Pozdr

Komunikat ten wyświetla się przy spalonej żarówce świateł mijania i tylnych pozycyjnych.
Zegar ustawia się następująco
przycisnac lewy przycisk az zaczie migacprawym przesuwa sie po kolejnych okienkach i lewym ustawia co trzeba

Dzieki bardzo,
jak sie okazuje, tej kombinacji nie próbowałem

pozdr

Odnosnie swiatel to u mnie jest najwidoczniej inaczej.Szczeze mowiac juz mnie krew zalewa bo nie mam pojecia co jest zle.Mianowicie wyskakuje komunikat "Headlight Tail Light" i sprawdzilem juz wszystko.Jest oki.Wkurza mnie to juz do tego stopnia ze w czasie jazdy jak mi sie pojawia ten komunikat zatrzymuje sie natychmiast ,wyskakuje z omesi i patrze!!!I co widze?!!!Nic nie widze bo wszystko sie swieci jak ta lala.Moze macie jakis pomysl jak ten defekt usunac?

A moze poprostu masz zle zalozone zarowki albo czasami Ci nie lacza styki, tak mialem u siebie, najpierw odwrotnie zalozylem zarowke od hamulca i pozycji to mi pokazywal ze zarowka jest przepalona zmienilem i bylo spoko, a teraz czasami jak mu cos odbije to pokazuje ze dalej jest przepalona, wychodze ale wszystko jest OK, wchodze z powrotem i juz nie ma komunikatu, najwyrazniej komputer robi sobie ze mnie jaja

Cytat:
2005-04-04 23:36:15, wojto737 pisze:
,wyskakuje z omesi i patrze!!!I co widze?!!!Nic nie widze bo wszystko sie swieci jak ta lala.

A widzisz OBIE żarówki z każdej strony palące się? Bo w pozycji z tyłu są dwie na stronę.

pozdr, Robert

Ja po długiej walce z komunikatami po prawdzie po holendersku
stwierdziłem spalone drugie żarówki mijania z tyłu są po dwie ,
parę dni spokoju i znów to samo
jak zapaliłem światła a potem stopem to kiła komunikat
jak nakpierw stopem a potem światła to w porzo
wymieniłem żarówki stopu dwu żarnikowe oczyściłem styki cacuszko ,
kilka dni i problem znów myslałem że wyj..bie z buta w te reflektory ale leżącego się nie kopie więc od nowa sprawdzanie świateł i co..?
i żaróweczka podświetlenia tablicy rejestracyjnej wymianka i wreszcie spoko uf
czego i Tobie życze

dzis wyjezdzajac z garzazu wlaczylem swiatla i co widze?Nie pali lewa pozycyjna.Ot3ieram maske raczka w kabinie,pyknela maska i zarowka swieci.Ale problem w tym ze ja ogladalem na wszystkie sposoby i usterka dalej sie utrzymuje.Moze to tylko przypadek.Mam dosyc tego komunikatu.Ale sprawdze jeszcze te od rejestracji.

Witam

również mam komunikat "Headlight Tail Light" żarówki świecą z przodu (xenony) i z tylu. Podświetlenie tablicy również działa. Ten błąd pojawił mi się po tym, jak polonez wjechał mi w bagażnik Oczywiście wszystko zostało naprawione, lampy nie ucierpiały. Jaka może być przyczyna ?