| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mumos DEADSOUL Nowa Bestyjka 540i :o) Rawa Mazowiecka | 2007-03-18 13:29:41 Witam,
mam taki problem, w mojej omci nie było kostki do której podłącza się radio, więc kupiłem na szrocie takową potrójną kość z kablami i podłączyłem ją sam, co prawda nie mogę dojść jak podpiąć kostkę odpowiedzialną za wyświetlacz, ale pozostałe dwie podłączyłem i co się okazuje po podłączeniu do niej radia oplowskiego SC202 nie działa mi prędkościomierz i licznik, a jak odłączę od kości radio to wszystko ok. Poczytałem na forum, przejrzałem również stronkę http://www.studio24.prv.pl/ i nie mogę dojść z tymi kablami. Radio gra ok, głośniki też bez zarzutu, ale wtedy licznik i prędkościomierz niet. Spotkał się ktoś z takim czymś? Acha schematy też patrzyłem, ale trochę się na tym nie znam.. Czy może mi ktoś podpowiedzieć gdzie jest błąd? |
mumos DEADSOUL Nowa Bestyjka 540i :o) Rawa Mazowiecka | 2007-03-18 14:51:34 Hm, czyli ten kabel od podtrzymania ma coś wspólnego z licznikiem i prędkościomierzem? Czy wina może być to, że nie podłączyłem kabli odpowiedzialnych ze wyświetlacz? Gdy odłączę radio to mam normalnie godzinę, termometr i pod spodem datę, a gdy wepnę kości do radia to zostaje sama godzina i temperatura. Włączanie z kluczyka działa ok. W sumie to zależało by mi aby wszystkie te kości podłączyć prawidłowo, bo to radio powinno współpracować z wyświetlaczem w omeszce, tylko, że zostały mi 4 jednakowe kabelki z tej wiązki które chyba odpowiedzialne są za ten wyświetlacz i nie wiem jak to dalej podpiąć. A i jeszcze coś mam tam dodatkowe 4 przewody (czerwony, żółty, niebieski i czarny) wyprowadzone nie z tej wiązki co radio, głośniki itp, wie ktoś co to za przewody? |
daklmlslek Opel Omega 2.0 DTI 16V Skierniewice | 2007-03-18 14:58:43 Zajrzyj na ten post powinno pomóc
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=117427&c=0&hq=pod%B3%B1czenie+radia&f=9 |
mumos DEADSOUL Nowa Bestyjka 540i :o) Rawa Mazowiecka | 2007-03-18 16:39:49 Problem z niedziałającym licznikiem i prędkościomierzem rozwiązany, źle podłączyłem dwa przewody odpowiedzialne prawdopodobnie za podgłaszanie i przyciszanie radia w zależności od prędkości jazdy (Blaupunkt SC202 nie ma funkcji regulacji głoścności w zależności od prędkości jazdy), wystarczyło je zamienić ze sobą, jest to wtyk 1 oraz 2 w kości A. Teraz tylko jeszcze muszę rozpracować które przewody są od wyświetlacza(chyba muszę się do niego dobrać) i odpowiednio podpiąć w kość C w tym złączu ISO, mam nadzieje, że się uda. Dzięki za zainteresowanie tu piszących.
pozdro |