Mój ESI myszkuje na drodze!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co może być powodem takiego zjawiska?

i co może być przyczyna ściągania auta na lewo przy hamowaniu?

Cytat:
co może być przyczyna ściągania auta na lewo przy hamowaniu?

hamulce?? Sprawdź może biorą ci mocniej z którejś strony. sprawdź sobie jeszcze zbieżność. Kiedy wymieniałeś tulejki?

Cytat:
2007-03-18 23:05:33, siekier82 pisze:
hamulce?? Sprawdź może biorą ci mocniej z którejś strony. sprawdź sobie jeszcze zbieżność. Kiedy wymieniałeś tulejki?

wiec:

- hamulce niedawno zrobione; tarcze i klocki
- zbieżność sprawdzałem jakiś czas temu było OK
- TULEJEK ani nic co z wahaczami nie było robione <- szczerze mówiąc tez sie tutaj dopatruję czegoś niedobrego!!!

sprawdż tuleje wahaczy (najlepiej na szarpaku)
i jeśli to one - polecam jednak oryginały (sprawdzone na własnym przykładzie

Cytat:
2007-03-18 23:12:11, Gregorio pisze:
sprawdż tuleje wahaczy (najlepiej na szarpaku) i jeśli to one - polecam jednak oryginały (sprawdzone na własnym przykładzie

jeżeli to będą tuleje to zastanawiam sie nad kompletem nowych wahaczy

Cytat:
2007-03-18 23:49:11, Oruniak pisze:

a i pamiętam jak auto kupowałem jakieś 1,5 roku temu i byłem na szarpaku to diagnosta mówił właśnie coś o tulejach, zastanawiam sie jeszcze nad tymi gumami stabilizatora

Cytat:
2007-03-18 23:49:11, Oruniak pisze:

A stać Cię na oryginały? Bo patenty pt. firma kogucik to najgorsze rozwiązanie - nie ta sztywność, trwałość itp.

myszkuje - wypuść myszy i po kłopocie

podłącze sie - też musze wymienić wachacze i mam pytanie - jakiej firmy szukać wachaczy? - co sądzicie o Febi, TRW, Moog-a?

Cytat:
2007-03-19 10:28:39, Madex pisze:
podłącze sie - też musze wymienić wachacze i mam pytanie - jakiej firmy szukać wachaczy? - co sądzicie o Febi, TRW, Moog-a?

Jeśli już mam wybierać spośród tego... to Febi Billstein. Ale jeśli oryginały nie są pokrzywione, to proponowałbym wymienić tuleje. Lemfoerder/Boge to autoryzowany dostarczyciel maneli dla Motorcrafta. A i same fordowskie nie sa aż takie drogie.

Febi i TRW na tym samym poziomie jesli chodzi o jakosc...

a ja polecam jeszcze na probe zmienic oponki i zobaczyc ew roznice

Cytat:
2007-03-19 10:50:44, Piter20 pisze:
a ja polecam jeszcze na probe zmienic oponki i zobaczyc ew roznice

to samo było na letnich które zakupiłem w zeszłym sezonie i koła wyważone i wyprostowane mam jak mało kto bo w wujka zakładzie mi to robili

Tuleje na wahaczach+swoznie.
Baaardzo prawdopodobne,mialem podobnie.

Cytat:
2007-03-19 18:04:52, macko1977 pisze:
Tuleje na wahaczach+swoznie. Baaardzo prawdopodobne,mialem podobnie.

właśnie nie wiem czy dlatego nie kupię całych wahaczy np. TAKI od SLAWASA, a sami mówicie ze Lemforder produkuje dla Motorcrafta wiec powinno być oki!

Cytat:
2007-03-19 18:13:33, Oruniak pisze:
właśnie nie wiem czy dlatego nie kupię całych wahaczy np. TAKI od SLAWASA, a sami mówicie ze Lemforder produkuje dla Motorcrafta wiec powinno być oki!

co uważacie o tym pomyśle - znaczy takie wahacze? mają już nowe tuleje i swożeń i niby to firma produkująca dla forda

no i wszystko już wiadome, byłem u mechanika i w wahaczu prawym jak i lewym tulejki są wywalone.
po podliczeniu kosztów regeneracji wyszło na to że lepiej kupić całe wahacze TAKIE no i jeszcze gumy stabilizatora też są do wymiany także sporo kasy pęknę za całą naprawę

Cytat:
2007-03-25 21:47:12, Oruniak pisze:
no i wszystko już wiadome, byłem u mechanika i w wahaczu prawym jak i lewym tulejki są wywalone. po podliczeniu kosztów regeneracji wyszło na to że lepiej kupić całe wahacze TAKIE no i jeszcze gumy stabilizatora też są do wymiany także sporo kasy pęknę za całą naprawę

CZY KTOŚ DORADZI ??

kolego, wybacz ale sam napisałeś że już wiadomo o co chodzi...
tu nie ma co doradzać: jeśli cię stać to kupuj nowe i tyle co do marki to też kupuj takie na jakie cie stac... chyba że chcesz aby ktoś podjął za Ciebie tę decyzje...