Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-03-19 23:30:45 może więcej detali... |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-03-20 08:34:09 niple były wiertane w głowicy czy w kolektorze. |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-03-21 09:35:16 kolego barankon -- jeszcze jedna uwaga... Jeżeli tam są dwie sondy przed katem ale są 5-cio przewodowe to na 100% się nie podpinaj... |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-03-21 09:42:55 czujnika położenia walu (obroty) szukaj między chłodnicą a kolektorem na dole lub na ścianie grodziowej w komorze silnika po stronie kierowcy powinna być złączka(wtyczka)... |
barankon kraczewice | 2007-03-21 13:54:18 Witam wszystkich!
Dzięki za rady zaczne od wypięcia sondy tam są dwie jedna przed 2 za! tak myślałem że one mogą robić złe odczyuty! to są te 5 przewodowe i z nimi zawsze są problemy! a co do czujnika obrotów to tylko cewka działa reszty sygnałów nie odczytuje! zobacze w sobote bo wtedy zabiore sie do tego! dzięki za porady! O efektach i przyczynie poinformuje w sobote! |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-03-21 22:27:18 Kurcze, czegoś tu nie rozumiem.... ![]() Proszę o wyjaśnienie ![]() |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-03-22 09:27:57 to nie jest emulator... sondy wpina się tylko po to by widzieć co sie dzieje z mieszanką ...(monitor)...nic więcej... z tym że skoro jest jedna przed kaem a druga za katem to kolega barankon zrobil kolosalny błąd podpinając sie za katalizatorem... może przez to mu autko głupieje a oprócz tego są to sondy "szerokopasmowe" pięcioprzewodowe więc lepiej ich nie dotykać.... |
barankon kraczewice | 2007-03-25 16:15:10 witam!
Odłączyłem sondy zmieniłem troszke podciśnienie, zmieniłem sygnał obrotów na wał korbowy i mam wolne! Pojawiły sie po kombinacjach z podciśnieniem! choć i tak nie jestem z tego rozwiązania zadowolony! ale wolne są i jedzie fajnie! Ale dalej jest problem gdy rospędzam auto i potem zdejme noge z gazu i jade tak przez chwile to trace odczyt obrotów i gaśnie! poza tym gdy ustawiam odczyt obrotó z wału to mi nie akceptuje gdy zmienie w ustawieniach na cewke to czyta pomimo że jest podłączony wał! |
holland2 opel vectra B Dębica | 2007-03-25 16:39:20 56 lubi czytac pozytywny sygnał wału i wałka...spróbuj przepiąć... poza tym gdy dajesz kalibrację obrotów wału i pojawia się okienko to pole do zatwierdenia jest przez chwilę nieaktywne spróbuj dodać gazu i puścić na wolne a następnie zatwierdzić. Jeżeli tego nie akceptuje oznacza zły sygnał obrotów...Podejrzewam że to jedyny problem tym bardziej ze na ustawieniu "cewka" odczyt Masz ciągle..(czyli czyta obroty na dobrą sprawę z wtrysków a kiedy zciągasz nogę z gazu wtryski się zamykają i "widzi" obroty zero więc gaśnie....) |
barankon kraczewice | 2007-03-27 13:10:57 Witam!
Dzięki za rade z czujnikem! Tu był problem! On cały czas nie widział go! Teraz jak zaczołem sie bawić pedałem gazu to za 3 podejściem go zobaczył i teraz działa! Dzięki za pomoc! Pozdrawiam! |