Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
FilipTeodorek Administrator Opel Astra H / Opel ... GrodziskMazowiecki | 2007-03-21 15:33:11 akumulator raczej nie. Sprawdz bezpiecznik od alarmu |
robishop jelcz-laskowice | 2007-03-21 16:14:31 ale ktory to będzie bo jakoś nie znam się na tym. |
robishop jelcz-laskowice | 2007-03-21 22:50:31 Działa !!! ![]() okazało się że bateryjka słaba i działa tylko z odległości 10cm jutro wymieniam baterie zobaczymy. ![]() |
![]() bednarz15 Klubowicz Opel Corsa B Strzelce Kraj. | 2007-04-29 01:20:52
witam. mam podobny problem (tzn alarm nie reaguje a didoa mruga na pilocie). piszesz o ingerencji w ustawienia fal w pilocie. jak mozna to zrobic ? bylbym wdzieczny za pomoc // moze mnie to uratuje ![]() |
![]() bednarz15 Klubowicz Opel Corsa B Strzelce Kraj. | 2007-04-29 22:29:30 ok dziekuje bardzo. sprawdze i dam znac, ale mysle ze po dlugim weekendzie dopiero bo jutro wyjezdzam na mazurki ;p ale juz rozbebeszylem pilota i faktycznie pokretlo jest ![]() ![]() |
![]() bednarz15 Klubowicz Opel Corsa B Strzelce Kraj. | 2007-05-09 01:12:32 robishop napisałeś : "Z bliska około 10cm od alarmu sprubuj włączyć alarz ale bez kręcenia"...tzn jak od alarmu ? bo rozumiem że nie od syrenki tylko jakiejś instalacji ? nie wiem gdzie jest ten alarm umiejscowiony więc jak znaleźć to miejsce od którego w niewielkiej odległości można próbować ? próbowałem dzisiaj kręcić ale z większej odległości i nic. Spróbuje jutro wymienić u elektryka bezpiecznik jak znajdę w którym miejscu on się znajduje i dalej będę coś kombinował. U mnie w mieście podobno nie ma ludków którzy się znają na naprawie alarmów - umieją założyć nowy ale z jakąkolwiek naprawą to się nie podejmują więc co do ich fachowości można mieć wiele uwag.
Pozdrawiam i czekam na pomoc. |
![]() bednarz15 Klubowicz Opel Corsa B Strzelce Kraj. | 2007-05-09 23:26:47 witam ponownie. właśnie wróciłem z garażu gdzie przeprowadziłem walkę z moja corsinką ;p już wiem, gdzie jest pudło od alarmu. wszystko zaczęło się od tego, że chciałem zmienić podświetlenie zegarów i kokpitu, ale zacząłem od zegarów - po ładnym czasie walki (nie żadne 30-45 minut tylko ze 2-3 godzinki w moim przypadku) i się okazało, że żarówki nie świecą te które kupiłem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() bednarz15 Klubowicz Opel Corsa B Strzelce Kraj. | 2007-05-14 18:30:27 Ok alarm już działa ![]() P.S. nagmerałem sobie z elektroniką w mojej corsie - wymieniając podświetlenie zegarów i kokpitu "podobno" (wg Pana elektryka) zrobiło się zwarcie i świeci mi ciągle ikonka od akumulatora - a ładowanie JEST ... po wymianie regulatora napięcia (być może nawet niepotrzebnej). Ehhh zapłaciłem 150 zł za regulator + pasek bo był w kiepskim stanie i robocizna i jak się okazało problem pozostał (czyli pali się dioda akumulatora, ale ładowanie jest) i muszę ponownie wymienić diody na stare żarówki (wg Pana elektryka)...zobaczymy co potem. Pozdrowionka ![]() |