MotoNews.pl

Który bezpiecznik od pompy paliwa Omega b

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam zaraz mnie ktoś zrąbie ale cholera naprawde nie mogę znaleść na forum który to jest ten pieprz.....bezpiecznik od pompy, wczoraj nagle przestała mi działać i nie wiem gdzie i czego szukać, bezpiecznik, jakiś przekaźnik czy padła poprostu pompa, proszę o pomoc a nie o złośliwe komentarze. Z góry dziękuje

nie pamietam dokladnie masz go w skrzynce pod kierownica oznaczenie fi i chyba 20A zółty napewno jest mniejwiecej po srodku w drugim rzedzie, przekaznik masz w skrzynce pod maska obok komputera sa dwa fioletowe i to bedzie ten z prawej bodajze,jak cos to skocze sprawdze i napisze dokladnie ktory jest

drugi rząd i trzeci od prawej 20A powinien mieć według instrukcji obsługi do OPLA w skrzynce po kierownicą oczywiście

[ wiadomość edytowana przez: kociol5 dnia 2007-03-21 14:24:14 ]

Nr 18

dzięki za odp. a więc bezpiecznik cały, przkaźnik też a prądu na pompie nie widzać , qrde co to moze być ???? miał ktoś z kolegów taki problem i go rozwiązał, szukałem na forum spotkałem się z dwoma takimi samymi postami ale odpowiedzi w nich na mój problem nie ma.......

Podaj plus na bezpiecznik , jak pompa ruszy,to możesz mieć uszkodzony ECU ,lub przekaźnik, jak nie to wiązka.

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2007-03-22 15:49:21 ]

podałem plus i pompa ożyła, przekaźnik tyka to chyba jest dobry, nie miałem drugiego na zamiane by sprawdzić.........możesz mi napisać co z tym ECu ?? o co tu chodzi, teraz mi sie przypomina że przez pare dni autko mnie tzw kopało teraz już nie ??????

te dwa przekazniki sa takie same wiec mozesz je zamienic miedzy soba i zobaczyc czy pompa ruszy, lub pomierz przekaznik

Cytat:
2007-03-22 20:34:30, surowik pisze:
te dwa przekazniki sa takie same wiec mozesz je zamienic miedzy soba i zobaczyc czy pompa ruszy, lub pomierz przekaznik

Dokładnie ,uszkodzony ECU- komputer sterujący pracą silnika to ostateczność.
Sprawdź jeszcze bezpiecznik FV3 30A jest on tam gdzie przekaźniki.
Razem z pompą zasilane są również wtryski, jeżeli masz gaz to sprawdź czy on ci nie rozłącza pompy.

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2007-03-22 22:05:31 ]

dzięki chłopaki dzisiaj zobacze.........pozdrawiam