Tylne elektryczne szyby w cabrio - pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuję schematu szyb elektrycznych w cabrio.
Konkretnie interesuje mnie jak jest podpięty ten przycisk:

C — przycisk uniemożliwienia sterowania szyb za pomocą przycisków drzwi tylnych.

[ wiadomość edytowana przez: zagore1 dnia 2007-04-19 18:56:00 ]

[ wiadomość edytowana przez: zagore1 dnia 2007-04-21 20:47:20 ]

Do którego modelu? Mk V, czy VII?

MK5 - ale w MK7 schemat chyba się nie zmienił? Tylko przyciski są inne.

Cytat:
2007-03-21 08:18:10, WilK pisze:
Do którego modelu? Mk V, czy VII?

Cytat:
2007-03-21 08:37:36, zagore1 pisze:
MK5 - ale w MK7 schemat chyba się nie zmienił? Tylko przyciski są inne.

i kolory kabli sa inne zapewne

KLIK

BTW Surec jakby się pojawił na Walnym, to by coś dostał w prezencie ode mnie...

Mam założone elektryczne podnośniki w tylnych drzwiach. Sterowanie na razie wygląda tak:

Chcę założyc przyciski także do tylnych drzwi a do tego potrzebne jest właściwe podpięcie tego przycisku:

C — przycisk uniemożliwienia sterowania szyb za pomocą przycisków drzwi tylnych.

[ wiadomość edytowana przez: zagore1 dnia 2007-04-19 18:54:31 ]

Cytat:
2007-03-21 08:52:53, WilK pisze:
[... BTW Surec jakby się pojawił na Walnym, to by coś dostał w prezencie ode mnie...

Dzieki serdeczne prezesie, ale trochę daleko ode mnie, choć kto wie jak los zdecyduje. Trochę sie domyslam o co chodzi, ale niech to bedzie niespodzianka...

Cytat:
2007-03-21 09:15:32, surec pisze:
Dzieki serdeczne prezesie, ale trochę daleko ode mnie, choć kto wie jak los zdecyduje. Trochę sie domyslam o co chodzi, ale niech to bedzie niespodzianka...

Zawsze możesz z kimś się zabrać... dla chcącego...

Cytat:
2007-03-21 08:52:53, WilK pisze:
KLIK

Nadal szukam schematu elektrycznych szyb w cabrio MK5 przód i tył ( w MK7 jest inny przełącznik

Przecież w KLIKU jest schemat. I do Mk5/6 i do Mk7.

Cytat:
2007-04-20 06:03:06, WilK pisze:
Przecież w KLIKU jest schemat. I do Mk5/6 i do Mk7.

Dziękuję!
teraz dopiero się doszukałem

Ma pytanie do kolegów posiadających cabrio z 4 elektrycznymi szybami
Chodzi mi o ten przełącznik:

Czy może mi ktoś opisac dokładnie jego działanie??
a. w jakiej pozycji tego wyłącznika świeci podświetlenie
b. czy gdy tym przyciskiem są włączone przełączniki tylne to działa też sterowanie tylnych szyb przyciskami znajdującymi się między siedzeniami

Ze schematu wynika, że ten przycisk włącza sterowanie tylnymi przyciskami nie odłączając przednich przycisków - czy tak jest faktycznie, że można jednocześnie sterowac tylnymi szybami używając przednich i tylnych przełączników

Przełacznik blokuje tylko same tylne przyciski, te 4 przy lewarku działaja non stop niezaleznie czy przycisk jest wcisniety czy wyciśniety, a podswietlenie działa tylko jak przycisk jest wycisniety.
Ja poświetlenie mam teraz tak zrobione ze świeci się cały czas czy przełacznik wciśnięty czy wyciśnięty jest.

Cytat:
2007-04-20 11:35:00, zeberko pisze:
Przełacznik blokuje tylko same tylne przyciski, te 4 przy lewarku działaja non stop niezaleznie czy przycisk jest wcisniety czy wyciśniety, a podswietlenie działa tylko jak przycisk jest wycisniety. Ja poświetlenie mam teraz tak zrobione ze świeci się cały czas czy przełacznik wciśnięty czy wyciśnięty jest.

Dzisiaj walczyłem z podłączeniem przycisków zamontowanych w tylnych drzwiach. Zamontowałem też ten przycisk:
(zdj poglądowe do nie zrobiłem jeszcze zdjęć.
Bardzo ładnie świeci na czerwono!
Przecięgnąłem przewody do przełączników zamontowanych w tylnych drzwiach i LIPA!!
gdy przyciskam przełącznik szyb tylnych (odojętnie który)za każdym razem wali bezpiecznik. W układzie musi niestety być zamontowany przekaźnik.
Czy ktoś może mi powiedzieć czy w cabrio jest zamontowany jakiś dodatkowy przekaźnik do tych przycisków z tyłu