| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Soczewa LOB NET MEMBER Senator A/Sintra Poznań | 2007-03-21 14:44:15 Jako że silnik mam już z Omeżki wyjęty pragnę was podpytać czy warto ( zapewne warto) zajrzeć do napędu rozrządu. Co wymienić - jakie elementy - jakich producentów. Czy ktoś z was to robił?? Silnik ma 212 tyś przebiegu - chodzi świetnie - prawie zero wycieków. Jeżeli możecie mi podpowiedzieć, poradzić to będę wdzięczny. Co jest słabym elementem tego układu ?? Pozdro. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2007-03-21 15:09:57 Jeśli chcesz mieć pewność, że wszystko ma hulać tak jak należy to trzeba wymienić wszystko. 3 koła, 2 łańchy, 2 ślizgi, 2 napinacze, klin na wale. Małego napinacza nie dostaniesz więc jak jest zjechany, odratujsz go. Koszt części i uszczelek około 1600 zł bez napinacza małego.
Wersja nisko budżetowa łańcuchy i ślizgi. Wersja bardzo nisko budżetowa ślizgi. Do tego uszczelki - osłony wałków, klapki zaworów, miski, przedniej obudowy i czarny silkon. Producenci?
Można dostać uszczelki ...może coś jeszcze choć nigdy nie szukałem. Wszystko GM. Bierz GM bo uszczelki podróbki ciekną... Wszystko można zrobić bez dejmowania głowicy... będzie tylko problem z jednym z napinaczy ale wprawny mechanik da radę. Ach do ustawienie rozrząd użyj tisa. To tyle. |
Soczewa LOB NET MEMBER Senator A/Sintra Poznań | 2007-03-21 16:55:41 To widzę, że wesoło się robi.
Mit i wieczności łańcucha pada. Muszę to wszystko przemysleć. Dzięki PiotrS za podpowiedź. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2007-03-21 22:29:26 Wiem Mega że Ty byś to zrobił z zamkniętymi oczami więc może napisz co i jak trzeba ustawić. Ja zwykle korzystam z pomocy książek tis, instrukcji serwisowej. Nie jestem tak dobry w te klocki jak Ty.
Czekamy. |