MotoNews.pl

Po wyważeniu kół, ściąga na lewo..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
załozyłęm opony letnie koła zostały wyważone i wszystko było by ok.. ale cały czas sciaga mnie na lewo..?? co moze byc tego pzryczyną... koła sa na 100% dobrze wyważone...(zaden cieżarek sie nie oderwał)

[ wiadomość edytowana przez: tomaszo87 dnia 2007-03-21 16:51:42 ]

moze opony masz zjechane.Zamień lewa na prawą(koła przełóż). moze pomoże.

własnie dzis to zrobilem..włożyłem zapas i to samo..wprzełożyłem koła i dalej to samo...

a zbieznosc kolega kiedy robil?

zmien temat na taki bardziej sugerujacy

zbierzność rok temu w kwietniu.

wahacze - tuleje, stabilizatory i laczniki

zmin kolego temat na konkretny prsze po raz ostatni - w pierwszym poscie daj edycje i zmien tytul

Ja na twoim miejscu sprawdzil bym jeszcze raz wywazenie kol, mialem przypadek ze po przejechaniu kilku kilometrow opona sie ulozyla i wywazenie bylo zle

poza tym po roku wypadałoby zrobić zbierzność

Zamien lewą z prawą . Mialem to samo w tym tygodniu. Problem zniknął. Opony nówki były

Cytat:
2007-03-21 20:01:46, Pawol pisze:
Zamien lewą z prawą . Mialem to samo w tym tygodniu. Problem zniknął. Opony nówki były

Cytat:
2007-03-21 16:36:35, tomaszo87 pisze:
własnie dzis to zrobilem..włożyłem zapas i to samo..wprzełożyłem koła i dalej to samo...

Cytat:
2007-03-21 17:41:56, gumbas5 pisze:
poza tym po roku wypadałoby zrobić zbierzność

Co za teoria. Zbieznosc sama sie nie zmieni. Jesli pojawił sie luz to ustawianie nie ma w ogole sensu

udowodnione jest że na naszych drogach raz w roku wypadałoby robić zbierzność - a najlepiej przy wymianie opon z zimowych na letnie i na odwrót (oczywiście nie mówie że to wina ściągania na którąś stronę), poza tym lepiej czytaj dokładnie wątek zanim coś napiszesz

[ wiadomość edytowana przez: gumbas5 dnia 2007-03-21 20:19:24 ]

Ile kosztuje sprawdzenie zbierznosci i ewentualne ustawienie??

Cytat:
2007-03-21 20:42:45, przemoost pisze:
Ile kosztuje sprawdzenie zbierznosci i ewentualne ustawienie??

tego sie nie sprawdza - to sie tylko ustawia

kolo 60 zeta

ja troche z innej beczki, zimowki zdarlo mi do poltna od srodka, wymienilem wachacze, drazki, koncowki drazkow, poduszki stabilizatorow, zostaly jeszcze tylko nowe amory i mam nowy zawias z przodu, i teraz pytanie........... moge juz ustawiac zbierznosc czy po wymianie amorow trzeba ponownie ja ustawiac ?? czy po zmianie kol z 13" na 15" tez ustawiac od nowa zbierznosc ??

Cytat:
2007-03-21 20:48:59, ToFastMKIV pisze:
ja troche z innej beczki, zimowki zdarlo mi do poltna od srodka, wymienilem wachacze, drazki, koncowki drazkow, poduszki stabilizatorow, zostaly jeszcze tylko nowe amory i mam nowy zawias z przodu, i teraz pytanie........... moge juz ustawiac zbierznosc czy po wymianie amorow trzeba ponownie ja ustawiac ?? czy po zmianie kol z 13" na 15" tez ustawiac od nowa zbierznosc ??

po wymianie ktoregokolwiek elementu zawieszenia (zwlaszcza z przodu) powinno sie ustawic zbieznosc