Nie znalazlem takiego problemu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z licznikami moze mi pomozesz. czytalem na forum ale podobnego nie znalazlem. polega on na tym ze u mnie diody inspekcji olejowej wcale sie niepala. obrotomierz po godzinie jazdy skacze i pozniej opada na sam dol. ekonomizer dziala tylko przez pare minut po wyjeciu deski i wlozeniu jej spowrotem. co to moze byc? mam stary typ deski z analogowym licznikiem przebiegu. auto to e34 z 90r

[ wiadomość edytowana przez: BeeMWe dnia 2007-03-22 20:13:54 ]

Nie wiem czy to ma jakis wplyw na obrotomierz i ekonomzer ale diody inspekcji moga nie swiecic z tego wzgledu iz padly Ci akumulatory podtrzymania ktore sa zamontowane na jednej z plytek wewnątrz zegarów. Proponowałbym je sprawdzić

Witam,ja podobny problem mialem tylko tyle,ze w e-28 ale jezeli jest to licznik analogowy to jest to samo co w e-34.Na 99% sa to akumulatorki na plycie w liczniku.Musisz rozebrac licznik i wylutowac je
(podobne do baterii)sa 2szt.i wymienic na nowe,to powinno zalatwic problem chyba zeby nie.Ja u siebie mam juz cyfrowy i to jest dopiero problem

dzieki koledzy.wstawilem nowe akumulatorki ekonomizer i obrotomierz jest ok.ale diody od oleju dalej nie dzialaja.rozkrecilem zegary i co sie okazolo ze zamiast diod jest zasleplka.w moich zegarach nie ma diod od oleju!!!!!!!!!!!!!
pozostaje pytanie czy to normalne czy ktos juz cos kombinowal przy liczniku?????????????moim zdaniem powinny byc skoro sa w starszych modelach???czy byly montowane zegary bez tych diod???
moze ktos wie
dzieki pa

O kurcze powiem Ci szczerze że pierwsze słyszę żeby nie było inspekcji. Jak dla mnie to mało prawdopodobne żeby nie było, ale może się mylę.

Czlowiek się przez całe życie uczy. Myślałem, że akumulatorki są tylko do inspekcjii.
A co wspólnego mają z obrotomierzem?????

Obym się mylił, ale to chyba nie koniec twojego problemu.