Dziwne zachowanie układu ABS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś spotkał się z następującymi objawami i co z tym zrobić?
Podczas rozruchu wszysko ok , zapala się kontrolka , gaśnie po odpaleniu zapala się na chwilkę i ponownie gaśnie.Przynajmniej zawsze tak było.Teraz przy spokojnej jeżdzie nie zapala się , a przy troszkę ostrzejszych manewrach zapala się .Trudno określić moment zapalania. Do zgaszenia silnika nie gaśnie, a przy ponownym rozruchu jes wszysko ok.Co jes grane?

też tak mam ale teraz jest ciepło więc ABS nie jest mi potrzebny

Masz uszkodzony przewod od czujnika przy kole...
Standardowa usterka

Pozdr
Jadzwin

Po zdjęciu koła mam nadzieję że to łatwy dostęp.Acha , jeszcze jedno . Jak się zapali już w trakcie jazdy to ABS nie działa. Sprawdziłem.

dostep prościzna nawet6 bez zdejmowania kołą ustaerka faktycznie standardowa... chyba wszyscy juz co maja ABS to walcowali ja przynajmniej już ze 3 razy......

psikasz Ekontaktem styki czyscisz odginasz blaszki i wkładasz nazat..

czasami zdarzą się że to nie wtyczka tylko złamany kabelek to już gorzej ale na szczęście można kupić takie krótkie kabelki do kół ja płaciłem 60zł za sztukę.....

Mój mechanik sztukuje te kabelki z kabla od .... odkurzacza - są grube i trudno je przterzeć - i cena jest śmiesznie niska.......
Oryginalne kable są wyściełane sylikonem, ażeby łatwo się nie ścierały i nie łamamły, ale chyba coś Koreańcom nie poszło

Jeszszce taka sprawa.Kable tylne są na odcinku ok 50cm do wyciągnęcia-złączki z dwóch stron, A co z przodem bo przy kole złączka jest , a dalej?Wymienić to nie problem , kabelków u mnie dostatek, ale żeby przód w wiązke ne wchodził.Wtedy tylko sztukowanie..........................?

KUKI. To grozi tzw. podkuciem opon Dlatego pomimo lata muszę czym prędzej naprawić/wymienić oba przewody przednich kół.