Zmieniam Maglownicę i w związku z tym pytanie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ponieważ wymieniam maglownice w swoim aucie wraz z drążkami i końcówkami pytanie odnośnie pompy wspomagania. Czy wymieniać ją przy okazji wymiany magla (dosyć głośna praca ). Czy jeżeli jej nie wymienię mogę narazić magiel na szybsze zużycie?? Czy dla spokoju ją wymienić??

Cytat:
2007-03-23 06:59:31, misiekwwa pisze:
Ponieważ wymieniam maglownice w swoim aucie wraz z drążkami i końcówkami pytanie odnośnie pompy wspomagania. Czy wymieniać ją przy okazji wymiany magla (dosyć głośna praca ). Czy jeżeli jej nie wymienię mogę narazić magiel na szybsze zużycie?? Czy dla spokoju ją wymienić??

ile ta pompa kosztuje? czujesz ze kiera ciezej chodzi? jesli wspomaganie pracuje prawidlowo to po co wymieniac? a jesli z pompa jest cos nie halo to wymienic mozesz..slabiej dzialajaca pompa nie wplynie raczej na zuzycie maglownicy

Mam pytanko co cie wogóle skłoniło do wymiany magla? I po jakim przebiegu zmieniales sprzęgło i magla?

A czy pompy ne napedza przypadkiem pasek rozrzadu ? Bo jak tak to ja bymja wymienil.

Cytat:
2007-03-24 17:21:45, maskekk pisze:
A czy pompy ne napedza przypadkiem pasek rozrzadu ? Bo jak tak to ja bymja wymienil.

NIE

Zmieniam magla gdyz ze dwa lata temu chcac uniknac wypadku wybralem kraweznik i ostro w niego robnalem wowczas wymienili mi koncowki sworznie a magiel teraz Zaczal szwankowac gdyz trohe wali i wozi mnie po jezdni. Juz kupielem nowy oryg. ze wspomaganiem za 520 zl