Coś chrupie po wjechaniu w kałużę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie, jak wjade w jakas kaluze powiedzmy dosc spora to cos mi zaczyna chrupać z okolic kola po stronie kierowcy. Nie mam pojecia co to moze byc, czy amorek , czy tarcze , czy samo kolo, moze sprezyna zawieszenia. Wiem ze mam wybita tuneje wahacza po stronie kierowcy, moze tam sie jakis brud dostal np. woda z piachem i teraz cos ociera? Co to moze byc? Jakie jest wasze zdanie?

Czy w tej kałuży były jakieś zwierzęta?

a może przegub

Cytat:
2007-03-23 16:44:25, maciejka80 pisze:
Czy w tej kałuży były jakieś zwierzęta?

Tak , stado bizonów.

Prosze o powazne odpowiedzi. Dzieki z gory

up

o chrupaniu nie slyszałem - jednak ja po m uciu podwozia poprzedniego roku usłyszałem jakby żuka
zamiast mojej essinki
a u ciebie może gumy na dr stabilizatora wymiękły całkiem po zmoczeniu i tu chrobocze ?łątwo do tego dojść skrecjac koło do maxa i popatrzeć

Sprawdz czy ci nie padła guma która osłania przegub jeżeli jest uszkodzona to wywala smar na zewnątrz . Jeżeli ci padła to piach i woda dostają się do przeguba a to oznacz jego koniec żywota, oznaką wolniętego przeguba jest strzelanie zazwyczj to czuc na skręconych kołach jak ruszasz.

Cytat:
2007-03-23 16:34:01, RavenMOH pisze:
Tak jak w temacie, jak wjade w jakas kaluze powiedzmy dosc spora to cos mi zaczyna chrupać z okolic kola po stronie kierowcy. Nie mam pojecia co to moze byc, czy amorek , czy tarcze , czy samo kolo, moze sprezyna zawieszenia. Wiem ze mam wybita tuneje wahacza po stronie kierowcy, moze tam sie jakis brud dostal np. woda z piachem i teraz cos ociera? Co to moze byc? Jakie jest wasze zdanie?

Według mnie to słychać jak ruda ci blacharkę konsumuje