Ile mechanik wezmie za wymiane walka rozrzadu ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcialbym wymienic walek rozrządu jednak to zalezy od kosztów , wiem ze cena samego walka to 360zł a jaka cena moze byc wymiany ? Czy to duzo roboty ?

[ wiadomość edytowana przez: didoxxl dnia 2007-03-24 18:10:52 ]

Roboty nie jest specjalnie duzo, ode mnie wzial 100zl, ale musisz jeszcze doliczyc koszt paska rozrzadu, bo watpie zeby mechanik chcial zakladac uzywany...

a ile taki pasek znowu stoi ?

pasek okolo 50pln w gore
a robota - w cvh banalnie prosta
trzeba zdjac dekiel , wykrecic wszystkie popychacze, zdjac pasek rozrzadu wyjac blaszke ustalajaca i od drugiej strony odkrecic co tam jest (w 1,6 efi jest cewka ktora poprostu treba odkrecic z mocowaniem)
potem delikatnie puknac i waleczek wychodzi do srodka

ja w 1.4 efi zapłaciłem 1000 zl (robocizna + wałek, popychacze i kompletny rozrzad), ale to było jakieś 5 lat temu.

a czy taki walek jak TUTAJ DO KUPIENIA roznic sie bedzie czyms od mojego w silniku 1.4 ?

zdecydowanie będzie inny

Cytat:
2007-03-24 21:05:22, didoxxl pisze:
a czy taki walek jak TUTAJ DO KUPIENIA roznic sie bedzie czyms od mojego w silniku 1.4 ?

kup wałek dedykowany do twojego silnika. Inny wałek (z wyjątkiem wałków sportowych dopasowanych do silnika) i eksperymenty to SOMOBÓJSTWO.

Witam
Mi wziął 100zł. jak się jedzie na Mnisztwo to za tą pakownią kurczaków jest bilbord z radiem maryja, to przed tym bilbordem w lewo i pierwszy dom po lewej stronie. trzeba się zapisać ale nie jest tak źle. Na następny dzień odbierasz auto. To chyba najbliższy mechanik od mojego domu.
Pozdrawiam

Po znajomości w autoruzowanym 100 w dzień ( ale trzeba doliczyć pasek + napinacze - komplet Motocraftu ok 400 do MkVII).

Cytat:
2007-03-24 21:36:33, VeGeTa pisze:
Witam Mi wziął 100zł. jak się jedzie na Mnisztwo to za tą pakownią kurczaków jest bilbord z radiem maryja, to przed tym bilbordem w lewo i pierwszy dom po lewej stronie. trzeba się zapisać ale nie jest tak źle. Na następny dzień odbierasz auto. To chyba najbliższy mechanik od mojego domu. Pozdrawiam

Teraz podales najgorsze wyjscie jakie mozna pomyslec , ten gosc mi tyle rzeczy zjebal w aucie ze nigdy w zyciu tam nie pojade kolejny raz i kazdy kto cos tam robil to powie ze to chyba jeden z najdrozszych mechanikow w miescie , zero dobrego słowa ...
robilem tam uszczelki kiedys i za mocno docisneli i zaczal kapc na nowo potem za malo smaru dali mi w lozyskach -lozyska padly po ok 4 tys km , nigdy wiecej tam nie jade....

Wiesz gdzie jest dobry mechanik na ul. Odleglej to nie daleko tez kościoła...tylko u niego robie wszystko.

jak ma teraz wyedytować, jak go zacytowałeś??

... już nie