MotoNews.pl

Mam problem z hamulcami grzeje mi sie lewa strona !!!!pomozc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam prosze o pomoc dotyczy hamulcow wentylowanych grzeje mi sie lewa strona mimo naprawy tloczka wymiany simeringa i uszczelek nadal sie grzeje juz nie wiem jak mam to naprawic zalozylem nowe tarcze nowe klocki naprawilem tloczek w zacisku i nadal nic prawa strona jest ok a lewa nadal grzeje sie !!!prosze o pomoc

Mój brat miał podobny problem w swoim GHIA MK7 1,8 16V z 97r.
Wymiana klocków, płynu, przewodów gumowych, odpowietrzaniu czyszczeniu tłoczków, prowadnic normalnie wszystkiego w końcu znaleźliśmy winowajce... ale zanim napisze to myśleliśmy, że klocki są jakieś lipne i ze się rozgrzewają, ale to nie to... Usterka dawała tak w c***e, że podczas jazdy samochód co raz bardziej zwalniał. Nawet z e spory góry nie dało sie dojechać na luzie do samego dołu bo samochód hamował. Klocki śmierdziały... Konsultacje z mechanikami nic nie dawały oczywiście do czasu gdy jeden pan nie stwierdził od razu... serwo do wymiany. Ktoś kombinował przy nim i coś tam sie nie wracało, jakieś śruby poprzekręcał poprostu fuszera, żeby tylko było i mamy efekt opisany wyżej. Po wymianie serwa wszystko jest w normie. Niegrzejne się i hamuje dobrze i wtedy gdy my chcemy

podpowiem ze kiedys padlo rozwiazanie podobnego problemu:
wezyki gumowe,
poprostu ich obejma rdzewiala od wewnatrz i sciskala wezyk
czasem tez wezyki sie rozwarstwiaja wewnatrz.

moze akurat ?

Miałem taki sam problem też lewe koło się grzało i po wymianie wężyka gumowego wszystko było dobrze rozwarstwił się w środku i nie miał dobrego przepływu płynu za wolno cofał się tłoczek pozdrawiam

Moj ojciec mial to samo, tyle ze w oplu astra II. Kolo od strony kierowcy sie blokowalo. Kompletnie sie jezdzic nie dalo, smierdzialo strasznie a na tarczach to mozna bylo obiad przygotowac takie byly gorace. Powodem byl plyn hamulcowy ktory zatkal przewod hamulcowy. Na poczatku wymienilismy przewod i przez rok bylo ok ale znow sie powtorzylo i dopiero wtedy padlo na plyn. Nie pamietam czy on byl zabrudzony czy zostaly wlane dwa rozne oczywiscie w ASO na przegladzie i sie pochrzanilo.

tez tak mialem, dwa kola z przodu, winowajca byly przewody elastyczne (te ktore ida z plynem do zaciskow), one jakios sie rozwarstwiaja, do zacisku pompa je wtloczy ale juz nie wraca tak latwo sporwotem - sprawdz te przewody

Cytat:
2007-03-25 15:47:18, Barti16v pisze:
tez tak mialem, dwa kola z przodu, winowajca byly przewody elastyczne (te ktore ida z plynem do zaciskow), one jakios sie rozwarstwiaja, do zacisku pompa je wtloczy ale juz nie wraca tak latwo sporwotem - sprawdz te przewody

Dokladnie tak. Tzn przewody hamulcowe.

mam obecnie ten sam problme, moze nie w takim zawansowaniu ale mi ciagle koło lekko hamuje i piszcza hamulce jak kolo sie kreci.

chyba tez wymienie te przewody, ktos orientuje sie w cenie takich przewodów ?

wimien moze przewod gumowy, mogl spróchniec od wewnatrz i sie zapchac, ja tak mialem

Dołączam się - u mnie eż to były przewody gumowe. Teraz, po wymianie jest OK