ściganko we wrocku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
II Konkursowa Jazda Samochodem
O Puchar Dziekana Wydziału Mechanicznego Politechniki Wrocławskiej

I Runda Dolnośląskich Mistrzostw Okręgu KJS

Już 1 kwietnia odbędzie się druga edycja Konkursowej Jazdy Samochodem O Puchar Dziekana Wydziału Mechanicznego Politechniki Wrocławskiej, organizowana przez Towarzystwo Miłośników Sportu Motorowego SPARTA we współpracy ze Studenckim Kołem Naukowo Technicznym P13 działającym przy Wydziale Mechanicznym Politechniki Wrocławskiej.

Start pierwszej załogi przewidziany na godzinę 11.00

Impreza przeprowadzona zostanie w ciągu jednego dnia i składać się będzie z jednego etapu oraz z dwóch sekcji. Na trasie zlokalizowanych będzie 10 prób sprawnościowych poprzedzonych Punktami Kontroli Czasu (PKC).
Nawierzchnia trasy i prób jest zmienna. Składają się na nią asfalt, kostka i beton. Długość trasy wynosi 56,4km.

Lokalizacja Startu i Mety:

Parking Politechniki Wrocławskiej przy ulicy C.K. Norwida (okolice budynków C-13, C-6)

Lokalizacja prób sprawnościowych:
Szh 1,6 - baza BAU (beton), ul. Betonowa
Sz 2,7 - parking HYDRAL 1 (kostka), ul. Bierutowska
Sz 3,8 - parking HYDRAL 2 (asfalt), ul. Bierutowska
Sz 4,9 - parking MOSiR – Kąpielisko Kłokoczce (asfalt)
Sz 5,10 - boisko AM (asfalt), ul. Wojciecha z Brudzewa

Wysokość wpisowego wynosi 80 zł. Dla kierowców – studentów Politechniki Wrocławskiej (ważna Legitymacja Studencka lub Indeks) oraz członków TMSM SPARTA z aktualnie opłaconą składką członkowską wpisowe wynosi 40 zł.
W przypadku odmowy przyjęcia reklamy dodatkowej organizatora wpisowe wyniesie 150 zł.

Procedura zgłoszeń:

Zgłoszenia będą przyjmowane:

- do dnia 31.03.2007r., do godz. 14:00 pocztą elektroniczną na adres kjs2007@tlen.pl .
Karta zgłoszenia już wkrótce do pobrania!,

- w dniu imprezy 01.04.2007r w biurze zawodów, do godz. 9:20.

Zgłoszenia drogą elektroniczną muszą być potwierdzone w dniu imprezy najpóźniej do godziny 9.00. Oryginał zgłoszenia musi być podpisany przez obydwu członków załogi i złożony w biurze zawodów.

Maksymalna ilość uczestników:
Maksymalna liczba startujących załóg: 50.

W przypadku zgłoszenia więcej niż 50 załóg o przyjęciu decydować będzie kolejność wpływu zgłoszeń do Biura Imprezy. Jako priorytetowe traktowane będą zgłoszenia drogą elektroniczną potwierdzone do godziny 9.00 w dniu zawodów

A co startujesz???

jak znajdę pilota to tak

chcesz to moge ci popilotowac....
DEx

kurna napisąłem na dwóch forumach że szukam pilota i nastąpił wysyp propozycji. chyba przetarg ogłoszę

dex a nie boisz się?? nie masz jakiś traumatycznych wspomnień po szarym CC???

to raczej ja powinienm sie zapytac czy ty sie nie boisz
DEx

P.S
Twoja Lada jest wolniejsza

To bójta sie bo tym przyjedziemy i wystartujemy

A zgłoszenia tylko meilem czy telefonicznie tez mozna ??????

Tu macie wiecej info....
DEx

No to juz jesteśmy zgłoszenji
Tylko żebyśmy auto zdązyli poskładać bo koło zamachowe i głowica jutro do zrobienia jedzie
Ale jak co to jeszcze mamy w zanadrzu 3 samarki

To jak startujecie ???

I jak tam na rajdzie???

no i po ściganku. w sumie fajnie. tylko pilot mi spał na kręciołkach i kilka błędów zaliczyłem. jak okazało się że pomylił trasę to śmigałem na luzaku bokami. niestety źle dobrałem przednie opony ( za wysoki profil) i miałem problemy z utrzymaniem auta na zakrętach

ALe to nie ja byłem pilotem ....ja tylko toczyłem sie za nimi do OSu do OSu....
DEx

Macie jakieś fotki?
Dex, na pewno coś pstryknąłeś:!)

ja wrzucę jedną

niestety jechałem tak szybko że pilot nie nadążył z mysleniem i mieliśmy kupę taryf. niestety. gdyby przejazdy były bezbłędne to mieliśmy szansę na pudło. musze popracować nad techniką i pilotem. drugie miejsce od końca w grupie wstyd

[ wiadomość edytowana przez: rogacek dnia 2007-04-03 21:10:11 ]

Piękny widok Rogac!

no i dziś znów popełniłem udział w KJS. 3 od końca ale boki były piekne.

gdyby nie karne sekundy za falstart i oponę w drugim przejedździe było by OK. w pierwszym niestety dwa ładne bąki zniweczyły szansę na dobry czas.

ale fun był na maxa. no i lada cała więc bez strat. nie licząc braku bieżnika i 50 zetów wpisowego

w sumie prócz mnie i trabanta z silnikem seata nie było żadnego klasyka