Przegląd gwarancyjny Getz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie. Osłupiałem lekko . W związku ze zbliżającym się 2 przeglądem technicznym Gacka, profilaktycznie zapytałem o cenę usługi. Pan w ASO rzucił mi kwotę 850 zł w tym robocizna 290 netto i reszta płyny (olej, chłodniczy) i filtr oleju, (bez wymiany klocków hamulcowych). Był gdzieś wątek o cenach poszczególnych przeglądów, ale nie mogę odnaleźć. Mógłby ktoś podać swoje doświadczenia w tym zakresie (cena przeglądu i lokalizacja)?
Zastanawiam się czy nie machnąć ręką na ten rok gwarancji i wpis w książce i zacząć robić te sprawy u "Pana Kazia". Zawsze srewisowałem autka w ASO, ale przy obecnej podaży samochodów wpisy w książe w razie ewentualnej sprzedazy i tak mają drugorzędne znaczenie . Jakie jest Wasze zdanie?
Pzdr.Paweł.

Wątek Warsztaty

Jeśli o mnie chodzi to:
Cytat:

Zrobiłem przegląd w Ifamex na Wawelskiej w Warszawie. Nic nowego nie o firmie nie dodam, widzę tylko sporą różnicę w cenie w porównaniu do Hynka. Przegląd po 30tyś km i 2 latach to 450pln (robocizna i części). Dodatkowo zalecili wymianę płynu hamulcowego za 100pln (robocizna i płyn). Ceny wcześniej poznałem przez telefon i wszystko się zgadzało.

Dwa posty wcześniej jest kwota na Hynka w Warszawie jaką zapłacił Sauron11
Cytat:
Ogólnie koszty łącznie z blacharskim to 620 zł.

Kwota 850zł wydaje się sporo za duża.

Po prostu weź telefon do ręki i poszukaj serwisu, który nie obdziera ze skóry. Książka serwisowa przy odsprzedazy moze odegraż rolę, bo klient ma peność, że nik auta nie "zjechał".
Poza tym książka potwierdza przebieg. Ale cena żeczywiście okrótna!!!! Jakbyś jechał kiedyś w moją stronę - Dąbrowa Górnicza - to daj znać, na pewno Ci znajdę dużo taniej ,

WItam

moze to Ci pomoze >>Cennik Sabat Lublin

pozdrawiam

Witam.

Ja mam bardzo złe doświadczenia z ASO we Wrocławiu...
Fakt faktem nie zapłaciłem tyle co tobie powiedzieli ale wyleczyłem sie z serwisów... Najgorsze jest to ze w wielu serwisach są młode dzieciaki albo na praktykach albo na stażu. Uczą się na naszych samochodach... Mam listę zastrzeżeń do usług ASO (od usług lakierniczych po serwisowe) jak sobie przypominam co sie działo to ...
W serwisie byłem na 1 i 2 przeglądzie... więcej nie pojadę.

Np. wymiana klocków hamulcowych przód w serwisie z robocizną ok.400zł a ja pojechałem do Hurtowni motoryzacyjnej i kupiłem [Trw-Lucas GDB3331] za 86zł !! a montaż zrobiłem na fabrycznym podnośniku... Zaciski to sprawdzony VW system, jedna śruba i klocki wymienione... tak samo olej...

Stanowczo odradzam ASO,
a przy sprzedaży auta, następnemu właścicielowi przekaże wszystkie faktury na części.

pozdrawiam